Regija
NAKON 60 GODINA ČEKANJA

U Cesarićevoj školi do kraja mjeseca otvara se sportska dvorana
Objavljeno 24. listopada, 2020.
POŽEGA

Sportska je dvorana pri OŠ "Dobriša Cesarić" pred završetkom, pa će do kraja listopada učenici te škole i brojni požeški sportaši prvi put dobiti odgovarajuće mjesto za sportske aktivnosti. Bit će to jedina požeška škola koja ima sportsku dvoranu, čiju je gradnju pratila polemika, pa i sudski postupci. "Postavlja se oprema i sretan sam što će se ovom zgradom koristiti više od 400 učenika", rekao je gradončelnik Darko Puljašić prigodom posjeta dvorani.

Još krajem 2017. počeli su radovi na projektu gradnje i dogradnje školsko-sportske dvorane OŠ "Dobriša Cesarić". Riječ je o projektu vrijednom više od 12 milijuna kuna koji se provodio u dvije faze. U prvoj fazi sagrađena je pomoćna dvorana sa svlačionicama, kuhinjom i prostorom za upravu u vrijednosti od 5,6 milijuna kuna, a u drugoj je fazi građena nova dvodijelna dvorana. "Škola prvi put nakon gotovo 60 godina postojanja dobiva sportsku dvoranu", kaže ravnateljica škole Zvjezdana Krip.

Gradonačelnik je kazao da je već napravljeno idejno rješenje za gradnju još jedne dvorane, dvorane OŠ Antuna Kanižlića. "Sljedeći je korak izrada glavnog projekta i, nadamo se, apliciranje na jedan od natječaja financiran od EU-a. Procijenjena vrijednost tog projekta je 27.000.000 kuna. Uz samu dvoranu objekt bi imao i druge prateće sadržaje, pet učionica, sanitarni čvor, kabinet i spremišta za sprave. Ulaz u dvoranu predviđen je iz škole i s ulice, što će omogućiti društveno korištenje dvorane", rekao je Puljašić. B.S.T.
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana