Osijek
POLICIJA O GUŽVAMA KOD BOLNICE:

Za ulazak u KBC zasad nema trajnog rješenja
Objavljeno 24. listopada, 2020.
Nakon višemjesečnih prozivki građana na račun prometnih "čepova" u kružnom toku u Huttlerovoj ulici, iz PU osječko-baranjske oglasili su se o ovome problemu. Na spornoj lokaciji sada su prema potrebi u "špicama" prometni policajci, no trajnog rješenja za ovaj problem zasad nema.


Podsjetimo, otkako je u listopadu 2019. godine istočni ulaz u KBC Osijek premješten pedesetak metara sjevernije, kod kružnog toka u Huttlerovoj ulici, u prometnim špicama nisu jenjavale gužve. Naime, novi je ulaz u bolnicu ujedno i jedan od izlaza iz kružnog toka.


"Budući da se zbog pandemije COVID-a osobama koje ulaze u bolnicu mjeri temperatura i uzimaju osobni podaci, povremeno dolazi do popunjenih kapaciteta kolnika u krugu bolnice na dijelu od ulaza do točke na kojoj se prikupljaju podatci. Zbog toga povremeno dođe do zastoja u kružnom toku jer vozila ne mogu ući u bolničko dvorište. Izvidom na terenu utvrdili smo da se radi o kratkotrajnim zastojima. Osim toga u Huttlerovoj ulici se s obje strane nalazi parkirališni prostor, pa se, također zbog parkiranja, a u više slučaju kada vozilo izlazi s parkirališnog prostora u blizini kružnog toka, mogu stvoriti kratkotrajni zastoji. Na kružni tok upućeni su policijski službenici kako bi upravljali prometom i na taj način smanjili zastoje. U skladu s mogućnostima policijski će službenici na kružnom toku nadzirati stanje i prema potrebi poduzimati potrebne mjere", poručuju iz PU osječko-baranjske, uz osvrt na prozivke građana kako je ova privremena regulacija prometa - "sve samo ne privremena".
"Održan je sastanak s predstavnicima bolnice, na kojemu je zaključeno da za sada nema alternativnih rješenja za ulazak u KBC Osijek, stoga pozivamo vozače i građane na strpljenje prilikom prometovanja tim dijelom Huttlerove ulice. Isto tako pozivamo vozače da koriste alternativne smjerove, odnosno da vozači koji nužno ne moraju prometovati Huttlerovom ulicom koriste druge ulice", poručuju iz PU. I. Solar
Možda ste propustili...

KONCERT TEEN ZBORA INSTITUTA POLIFONIJA

Pomozite im otputovati u Belgiju na natjecanje

U OŠ DALJ OKONČAN POLA MILIJUNA EURA VRIJEDAN PROJEKT KOZMOS

Visokotehnološkom društvu trebaju za STEM osnaženi učenici i nastavnici

Najčitanije iz rubrike