Novosti
REKORDAN BROJ ZARAŽENIH U OSJEČKO-BARANJSKOJ ŽUPANIJI

Novopozitivna 131 osoba
Objavljeno 23. listopada, 2020.

U posljednja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije utvrđen je pozitivan nalaz na koronavirus za 131 osobu, što je novi neželjeni rekord u jednom danu od početka epidemije. Testirano je ukupno 448 uzoraka, od kojih 364 u Kliničkom bolničkom centru Osijek i 84 u Zavodu za javno zdravstvo OBŽ. .

Najviše pozitivnih nalaza, 54, bilo u Osijeku, a s prigradskim naseljima na području Grada Osijek pozitivan nalaz utvrđen je za ukupno 63 osobe. Četiri je pozitivnih nalaza u Tenji, tri u Višnjevcu i po jedan u Josipovcu i u Briješću.

Prema mjestu stanovanja novozaraženih slijede Belišće s devet osoba, odnosno 11 s prigradskim naseljem Gat (2) te Đakovo s osam, odnosno 13 s prigradskim  naseljima Selci Đakovački (4) i Široko Polje (1). Pet novopozitivnih osoba su iz Našica, četiri iz Trnave, po tri iz Darde, Ivanovca i Piškorevaca, po dvije iz Antunovca, Belog Manastira, Bilja, Čepina,  Ernestinova i Laslova, dok Aljmaš, Batina, Dalj, Jurjevac Punitovački, Kešinci, Koška, Marjančaci, Marijanci, Miholjački Poreč, Palača, Petrijevci, Semeljci, Vladislavci i Vrbica imaju po jednu novopozitivnu osobu. 

Na liječenju u Kliničkom bolničkom centru Osijek trenutno se nalaze 66 osobe koje su oboljele od COVID-19 od kojih je devet na respiratoru. Pet oboljelih osoba hospitalizirano je u Općoj županijskoj bolnici Našice.

U Respiracijskom centru KBC-a preminula je jedna hospitalizirana osoba, žena iz Strizivojne, rođena 1959. godine, koja je uz COVID-19 imala i druga teža oboljenja.

Epidemiolozi su odredili samoizolaciju za 414 novih kontakata oboljelih osoba, pa se na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji nalazi ukupno 3.322 osoba.

Policija je u posljednja 24 sata obavila 207 samoinicijativnih provjera osoba u samoizolaciji, no nitko svi provjeravani zatečeni su na prijavljenoj adresi. M. Mihelić

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana