Sport
ZORANU ZEKIĆU DOSADILO NA KLUPI MOLDAVSKOG PRVAKA

Zar nisam gospodin? Otišao sam nakon rušenja rekorda
Objavljeno 23. listopada, 2020.
Nekadašnji trener NK Osijek Zoran Zekić pomalo iznenada i neočekivano zaključio je svoj drugi trenerski opus na klupi moldavskog Šerifa. Iako je u prvenstvu nizao sjajne rezultate i ove sezone pobijedio u svih 14 odigranih utakmica, čime je srušio klupski rekord, odlučio je povući se s mjesta trenera, iako prvenstvo još nije stiglo ni do svoje polovine. U Moldaviji, kao i u HNL-u, prva liga ima deset klubova i igra se četverokružno, a Zekić je otišao u trenutku kada Šerif ima devet bodova prednosti ispred prvog pratitelja Petrocuba.

- Pa zar nisam pravi gospodin? Otišao sam nakon 14 uzastopnih prvenstvenih pobjeda i srušenog klupskog rekorda - kroz smijeh je svoju iznenadnu demisiju s klupe moldavskog nogometnog prvaka komentirao Zoran Zekić, pa onda objasnio što ga je nagnalo na tu odluku:

- Možda se moj odlazak čini iznenađujućim, ali dugo se to nakupljalo u meni. Jednostavno je došlo do zamora materijala zbog raznih okolnosti, a prije svega zbog neizvjesnosti koju stvara pandemija koronavirusa. Već sada smo praktično prvaci, a u zimu bih se opet morao uhvatiti slaganja nove momčadi, što uopće nije jednostavan posao u svoj toj neizvjesnosti koju izaziva korona. Još od proljeća zbog pandemije ne živimo normalno. Tri mjeseca bili smo u strogoj karanteni zbog korone. Uopće nismo izlazili iz klupskog kampa, pa smo svi već bili pomalo ludi, a deset mjeseci nisam mogao otići kući da bih obišao svoju obitelj. Pukao mi je film zbog svega, nisam mogao pronaći motive za daljnji rad, i to je glavni razlog zbog kojeg sam se odlučio na odlazak s klupe Šerifa.

Raspitivao se i za situaciju u Hrvatskoj gdje je virus ovih nekoliko tjedana također uzeo maha.

- Zar je kod nas tako loša situacija s koronom? Baš sam izabrao pravi trenutak kada ću se vratiti kući - kiselo je zaključio Zekić.

Čim se doznalo o njegovom odlasku s klupe Šerifa, u Hrvatskoj su se pojavile špekulacije kako bi mogao preuzeti Hajduk kojeg opet trese kriza nakon domaćeg poraza od Šibenika u prošlom kolu. Međutim, Zekić tvrdi kako trenutačno nema jasnih planova za nastavak trenerske karijere.

- Kod nas se uvijek nešto priča, ali trenutačno moj jedini plan je vratiti se obitelji i izbjeći zarazu koronavirusom. Ne, moj odlazak s klupe Šerifa nije bio motiviran ponudom za novi posao. Nakon što sam napustio Osijek bilo je dosta zanimanja za moje usluge od strane drugih klubova, ali sada nije takva situacija. Želio bih se prvo malo odmoriti, pa onda vidjeti kako će se razvijati cijela ova situacija s pandemijom, jer raditi u okolnostima kada nitko ne može jamčiti da će se sezona završiti, baš i nema mnogo smisla. Ne možeš ništa planirati unaprijed kada nisi siguran hoćeš li odigrati i sljedeću utakmicu. Ta neizvjesnost psihološki je iscrpljujuća i ne znam ima li uopće smisla igrati prvenstva u takvim uvjetima - zaključio je Zoran Zekić, koji bi se danas trebao vratiti u Hrvatsku. D.Keler
NEIZVJESNA SUDBINA HRVATSKE KOLONIJE
Zoran Zekić u Šerif je doveo brojne hrvatske nogometaše i trenere, a zajedno s njim odstupio je i njegov prvi suradnik Miroslav Bojko. U igračkom kadru ostala su tri bivša igrača Osijeka Zvonimir Mikulić, Benedik Mioč i Anderj Lukić. Zekić nije siguran kakva je njihova budućnost.

- Ne znam što će biti s njima. Možda će ih sve potjerati nakon mog odlaska - pomalo je sarkastično ustvrdio Zekić.

Inače, njega je na klupi zamijenio jedan od njegovih dojučerašnjih pomoćnika Viktor Mihailov, koji je zapravo i v.d. trenera do daljnjeg.
Ove sezone Šerif je u moldavskom prvenstvu ostvario svih 14 pobjeda, što je i novi klupski rekord
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike