Kultura
DONJI MIHOLJAC

Goran Končar i Edmund Adler-Borić na završnom koncertu Prandau festivala
Objavljeno 23. listopada, 2020.
U subotu, 24. listopada, u 19 sati u župnoj crkvi sv. Mihaela arkanđela u Donjem Miholjcu održat će se završni koncert prandau festivala orguljaške i komorne glazbe, na kojem će se publici predstaviti violinist Goran Končar i orguljaš Edmund Adler-Borić.


Na programu će se naći djela Händela, Pachelbela, Cimarosa, Tinazzolija, Balbastrea, Goodmana te domaćih skladatelja Miletića i Pintarića. Koncert se održava u ozračju 250 godina od rođenja Ludwiga van Beetovena te će se na reportaru naći Allegretto - Trio za orgulje, Romanca u G-duru i Romanca u F-duru za violinu i orgulje.


Koncert će se održati uz provođenje svih epidemioloških preporuka HZJZ-a i odluka Nacionalnog stožera civilne zaštite za održavanje manifestacija (obvezno nošenje maske za svih posjetitelje u zatvorenom prostoru, popisivanje sudionika i posjetitelja, mjerenje temperature, osiguravanje dezinficijensa za posjetitelje i izvođače, osiguravanje socijalne distance i postavljanje svih potrebnih obavijesti u prostoru održavanja manifestacije). Zbog trenutne epidemiološke situacije broj posjetitelja je ograničen na maksimalno 90, koji će se kontrolirati tako da je ulaz besplatan, ali uz ulaznicu koja se može rezervirati i podići u uredu Turističke zajednice grada Donjeg Miholjca na telefonski broj 633-103, Gradu Donjem Miholjcu na telefon 631-215 te u cafe-baru Glenn’s.


Preporučuje se da osobe koje imaju izražene respiratorne smetnje, temperaturu i osobe koje su bile u kontaktu sa zaraženom osobom, ili u inozemstvu u posljednjih 14 dana, ne dolaze na koncert.


Inače, u sklopu Prandau festivala održana su tri vrhunska koncerta klasične glazbe. Podsjetimo, prvi koncert u sklopu Festivala održan je u lipnju u dvorcu Mailath, na kojem je nastupio gitarist Krešimir Bedek, a nakon toga publici su se predstavili Kvartet Rucner, krajem lipnja na ljetnoj pozornici ispred dvorca Mailath, i Camerat Garestin, u kolovozu u dvorcu.
Festival je programski usmjeren na promoviranje orguljaške i komorne glazbe revitalizacijom bogatog kulturnog nasljeđa i glazbene tradicije obitelji Hileprand-Prandau, a naročito jednog od članova obitelji, Karla baruna Prandaua. S.Fridl
Možda ste propustili...

U POVODU SVJETSKOG DANA KNJIGE I AUTORSKIH PRAVA

Krleža, Zagorka i Tolkien u Noći knjige u Arkadiji

U MRAMORNOJ DVORANI GRADSKOG MUZEJA VUKOVAR

Koncertni ciklus Eltz: Duo Eolian

Najčitanije iz rubrike