Crna kronika
STRAVIČAN ZLOČIN U SUSEDGRADU

Nakon obiteljske svađe zagrebački policajac ubio suprugu pa počinio suicid
Objavljeno 22. listopada, 2020.

Policija je potvrdila medijske napise da je 37-godišnju ženu pronađenu u srijedu navečer u stanu u zagrebačkom Susedgradu nakon svađe ubio njezin suprug, policajac, koji je potom počinio samoubojstvo.
Zločin se dogodio u srijedu oko 20.30 u stanu u ulici Orešje, gdje je nakon svađe supružnika 43-godišnjak vatrenim oružjem usmrtio ženu i potom počinio samoubojstvo, izvijestila je policija.


Očevid je uz stručnu pomoć ekipe za očevide obavio zamjenik županijskog državnog odvjetnika, dok je kriminalističko istraživanje u tijeku, kažu u policiji. Tijela su prevezena u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku Zagreb. Policija je u stan u Susedgradu došla nakon dojave o pucnjavi te je tamo zatekla mrtvu ženu i teško ozlijeđenog muškarca koji je, unatoč naporima pristigle ekipe hitne pomoći, uskoro umro. Susjedi su ispričali kako se prije ispaljenih hitaca iz stana čula svađa muškarca i žene. Prvo su susjedi začuli dva-tri hitca, nepunu minutu kasnije još jedan, a nakon toga je nastupila tišina. Netko od susjeda potom je pozvao policiju koja je brzo došla, a da se nešto strašno u stanu dogodilo, stanovnici ulice Orešje shvatili su kada je ispred zgrade razvučena policijska vrpca, a u nju su počeli ulaziti policajci u zaštitnim odijelima. Što je točan uzrok nezapamćenog zločina pokušat će se doznati istragom.


Nažalost, ovo nije prvi put da policajac ubija suprugu. Tijekom brakorazvodne parnice Mato Oraškić je 22. rujna 1999. hitcima iz pištolja prvo ubio suprugu Gordanu, njezinu odvjetnicu Hajru Prohić, a potom i sutkinju Ljiljanu Hvalec, dok je zapisničarku teško ranio. Oraškić potom bježi, no policija ga uhićuje na granici sa Slovenijom. Prvi je osuđenik koji je osuđen na maksimalnih 40 godina zatvora iz kojeg bi trebao izići 22. rujna 2039. godine.

U ožujku 2005. bivši policajac i specijalac Vlastimir Kihalić hitcima iz pištolja usmrtio je suprugu Željku (39), a petnaestak minuta kasnije, smatrajući da su one krive za njegov bračni brodolom, ubio je i Željkine dvije prijateljice, 40-godišnju Vesnu Marinković-Mokrović i 39-godišnju Nadu Kušan. Kihalić se potom odvezao do policije i predao se. Na suđenju je osuđen na maksimalnih 40 godina zatvora. Dvije i pol godine nakon petrinjskog masakra Vlastimir Kihalić se objesio remenom zavezanim za prozor zatvorske ćelije. M.Bugarić
Susjedi su rekli kako su prije ispaljenih hitaca čuli žestoku svađu supružnika
Možda ste propustili...

POLICIJA UPOZORAVA NA KRIVOTVORINE

Kolaju krivotvoreni euri

OROLIK I BELI MANASTIR

Jedan lopovluk riješen, drugi nije

PIJANI VOZAČI “AKTIVNI” ZA VIKEND

Visoke kazne ne sprječavaju ih da počnu voziti

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

POLICIJA UPOZORAVA NA KRIVOTVORINE

Kolaju krivotvoreni euri

2

TEŠKA PROMETNA NESREĆA KOD JOSIPOVCA

Poginuo vozač u sudaru više vozila

3

OŠTEĆEN 55-GODIŠNJI SLAVONAC

Neznanac prijevarom podigao kredit od 8200 eura