Sport
IZOLACIJA

Ovo nisu normalne okolnosti
Objavljeno 22. listopada, 2020.
Do uspjeha u Švedskoj i pobjede nad Alingsasom u prvom kolu Europske lige igrači NEXE-a došli su bez četvorice igrača koji su pozitivni na COVID-19. Zbog toga je cijela momčad nekoliko dana provela u izolaciji sve dok nije dobila negativne nalaze. Po povratku iz Švedske igrači NEXE-a opet su se zaputili u samoizolaciju. Ne po nalogu epidemiologa, nego kako bi izbjegli možebitne probleme.

- Što ako se dogodi da je jedan švedski igrač bio pozitivan? Opet bismo morali svi kompletno u dugotrajnu samoizolaciju. Ovako, neće to biti klasična izolacija, svatko će trenirati odvojeno, uglavnom u Parku, sve dok ne dođu novi testovi kako smo svi negativni - rekao je Horvat kojemu definitivno takva situacija otežava pripremu.

- Ovo definitivno nisu normalne okolnosti. Često prekidamo treninge i onda će se čuditi kada se pojave ozljede. Jako je zajeb... kada je ovakva situacija, a ovo što nam se dogodilo vjerojatno nije posljednji put.

Vratili ste se iz Švedske gdje su najliberalniji u vezi s mjerama borbe protiv koronavirusa. Kakva su iskustva?

- Čudno su nas malo gledali kada smo izišli iz aviona pod maskama. Ne polažu toliko pažnju na maske, više na držanje distance, što im nije teško jer Skandinavci se uglavnom drže na distanci, ha, ha! No ima nekih ograničenja. Primjerice, ograničen je broj ljudi koji su u trgovini. Igrači se testiraju tek uoči EHF utakmica, a na utakmicu je bio dopušten ulazak samo 50-ak gledatelja.

Horvat je upravo došao sa sastanka iz HRS-a gdje se razmatralo probleme oko okupljanja reprezentacije čiji je član stožera.

- Svaki igrač morat će biti sam u sobi. Morat ćemo napraviti svi testove a da ne dolazimo u kontakt jer pojavi li se korona kod jednoga, morat ćemo svi u samoizolaciju. Ovako, kada stignu testovi, vjerojatno ćemo odmah morati na zrakoplov u Bratislavu, tako da do prvih dana okupljanja reprezentativaca teško da ćemo odraditi i jedan zajednički trening - rekao je trener NEXE-a. K.L.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike