Regija
ŽUPAN BOŽO GALIĆ PODNIO IZVJEŠĆE NA ŽUPANIJSKOJ SKUPŠTINI

Na EU fondovima 140
projekata, rade i na obnovi
željeznica i navodnjavanju
Objavljeno 21. listopada, 2020.
VINKOVCI

Na izvješće župana Bože Galića podneseno na Skupštini Vukovarsko-srijemske županije o radu u prvih šest mjeseci ove godine reagirali su oporbeni vijećnici, zapitavši, između ostalog, vraća li tvrtka iz Iloka milijune koji su joj posuđeni.

Župan Galić ustvrdio je da je ponosan na svoje suradnike, pročelnike i voditelje razvojnih agencija i na 140 projekata koje je Županija podnijela u sklopu Projekta Slavonija, Baranja i Srijem, koji će, kako je rekao, otvoriti mnogo novih radnih mjesta. Zamjerio je svojim kritičarima što ne predlažu rješenja ako misle da županijska vlast ne radi dobro.

- Ove godine radili smo na usavršavanju kadrova u drvnom sektoru. Imamo srednju Drvodjelsko-tehničku školu u Vinkovcima, a nedavno smo i otvorili Preddiplomski stručni studij Drvne tehnologije. Ulažemo u educiranje naših mladih kako bismo poboljšali kvalitetu znanja koja će nas, uz iskustvo, dovesti do iskorištavanja punog potencijala koji ima naša županija u drvnom sektoru. Imamo i Agro-klaster, uz kojeg našim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima pomažemo plasirati proizvode na tržite. Također se možemo pohvaliti da smo ove godine prvi u Hrvatskoj dobili certifikat za GMO free jaja iz slobodnog uzgoja. U tome smjeru nastavljamo - rekao je Božo Galić, dodajući kako se trenutno radi na pripremi dokumentacije za strateške projekte na obnovi željeznica, navodnjavanje, razvoja poljoprivrede i gospodarstva i projekte iz ostalih sektora.

A najviše županijske nagrade, za životno djelo za ovu godinu, predloženi su Josip Petrinović-Joka i Stipo Tomić, za nagrade Ljubica Gligorević, Stjepan Sertić, Zdenko Rečić i Marko Sabljaković, a za povelju tvrtke DIK Spačva, Mistral d.o.o., Ruris, Agro-Tovarnik, Udruga za osobe s intelektualnim oštećenjem Golubica, Dječji vrtić Zlatokosa, nakladnik Privlačica i kolumnist "Glasa Slavonije" Iva Oršolić.

Miroslav Flego
Na moru je pomagalo 18 vatrogasaca
Antun Jelić, predsjednik Vatrogasne zajednice, govorio je o radu vukovarsko-srijemskih vatrogasaca u 2019. Profesionalni i dragovoljni vatrogasci lani su u ovoj županiji, koja obilježava 146 godina vatrogastva, imali 240 požara, 215 tehničkih intervencija te 36 ostalih intervencija. Prošlog ljeta, tijekom požarne sezone, 18 profesionalnih vatrogasaca iz Iloka, Vukovara i Vinkovaca bilo je u ispomoći u Jelsi, na otoku Hvaru, u Tovarniku su održali zajedničku vježbu provjere sposobnosti, organizacije i rukovođenja spašavanja nakon prometnih nesreća.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike