Dome slatki dome
PROMJENE U DOMU

Ideje za novi sjaj starog pokućstva
Objavljeno 22. listopada, 2020.
Vaš namještaj može dobiti novi sjaj, a prostor novi šarm jednostavnim promjenama koje vas financijski neće preopteretiti

Rado biste napravili promjene u svom domu. Vaše pokućstvo može dobiti novi sjaj, a prostor novi šarm jednostavnim promjenama koje vas financijski neće preopteretiti.

Želite promjene, ali ne i velika ulaganja. Sve vam je već pomalo dosadilo i željeli biste osvježiti prostor u kojem živite. Mali zahvati i veliki rezultati ono su što očekujete. Nekima možda zvuči nemoguće, ali uz malo mašte i dosjetljivosti vaš će dom postati ono što želite. Ako je ulazni prostor popločen već pohabanim pločicama, koje ne možete zamijeniti, jednostavno rješenje za njihovo skrivanje je tepih, staza ili postavljanje laminata preko njih. Laminat je dostupan po povoljnim cijenama i jednostavan za postavljenje, po sistemu – uradi sam.

Muči vas kuhinja, koja i nije toliko loša, ali joj je dizajn zastario. Predlažemo zamjenu kuhinjskih fronti. Sama konstrukcija s policama i ladicama ostat će nevidljiva iza nove kuhinjske fasade, koja može biti u skladu s najnovijim trendovima. Takva promjena stvorit će sasvim novi ugođaj kuhinjskog prostora te dati dojam da je potpuno nov.

Sličnu promjenu možete napraviti i na svim ormarima. Bitno je da je konstrukcija očuvana. Nova vrata ormara dat će mu novi izgled, a postavljanje ogledala na pojedina krila može korigirati i dimenziju prostora u kojem se nalazi. Osim klasičnim krilima korpus ormara možete zatvoriti platnenim ili roletama od bambusa, žaluzinama raznih boja te zastorom od željene tkanine ili plastificiranog materijala.

Stare stolice osvježite bojenjem i postavljanjem novih jastučića. Ako vam je posve dosadio izgled vaših stolica, navucite na njih presvlake u željenom dizajnu, materijalu i boji. Takvim zahvatom doista ćete imati dojam da ste kupili nove stolice. One će biti i praktične za održavanje, jer se presvlake lako skidaju i peru.

Garnituru za sjedenje najlakše ćete osvježiti postavljanjem dekorativnih prekrivača usklađenih s bojama interijera. Dotrajali klub-stolić u dnevnom boravku ili stol u blagovaonici osvježite bojenjem ili postavljanjem dekorativnih stolnjaka.

Slike na zidovima su vam drage, ali biste ipak željeli neke promjene. Više je načina da do njih dođete: razmjestite slike po zidovima i promjena će već biti uočljiva. Drugi je način da promijenite okvire slika, koji će i samim slikama dati nov izgled. Treći je da sve zadržite po starom, ali pozadinu, zid, obojite novom, izražajnijom bojom.
Izabela Galović Ninić, dipl. ing. arh
Dizajn
jednostavno i jeftino
Uradi sam
Imate biljke u stanu, ali lončanice su neugledne. Kupite nove dekorativne ili postojeće obojite te ukrasite lijepljenjem ukrasnih kamenčića, suhog cvijeća ili nekih drugih predmeta. Još je mnogo elemenata u domu koji se jednostavno mogu osvježiti i uljepšati. Kad imate vremena, prošetajte odjelima s proizvodima po sistemu – uradi sam – i sigurno ćete i sami dobiti ideje koje će dati novi sjaj vašem starom pokućstvu!
Možda ste propustili...

NARCISE CVATU SAMO JEDNOM U SEZONI

Idealan cvijet za početnike

Najčitanije iz rubrike