Novosti
STOŽER CIVILNE ZAŠTITE OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE

Na koronavirus 87 novopozitivnih osoba
Objavljeno 21. listopada, 2020.

Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije izvještava kako je u zadnja 24 sata (utorak/srijeda) za područje OBŽ-a utvrđen pozitivan nalaz na koronavirus za 87 osoba, a testirano je ukupno 428 uzoraka od kojih 295 u Kliničkom bolničkom centru Osijek i 133 u županijskom Zavodu za javno zdravstvo.

"Najviše pozitivnih nalaza, njih 28, bilo je za osobe iz Osijeka, a s prigradskim naseljima na području Grada Osijek pozitivan nalaz utvrđen je za ukupno 42 osobe. U Josipovcu je pozitivnih 5, Višnjevcu 5, Tenji 3, Briješću 1. Po broju oboljelih slijedi Đakovo s 10 novopozitivnih osoba te Bistrinci sa 6 osoba i Belišće sa 4. Po dvije novopozitivne osobe imaju Antunovac, Bilje, Brezik Našički, Ernestinovo, Gašinci, Ivanovac, Našice i Valpovo, dok po jednu Aljmaš, Bijelo Brdo, Čepin, Dragotin, Kopačevo, Laslovo, Podravski Podgajci, Strizivojna i Satnica Đakovačka", izvještavaju iz Stožera.

Dodatno, ističe se, na liječenju u Kliničkom bolničkom centru Osijek trenutno se nalazi 70 pacijenata koji su oboljeli od COVID-19 od kojih je devet na respiratoru, a epidemiolozi su odredili samoizolaciju za 202 nova kontakta oboljelih osoba, pa se na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji nalazi ukupno 2.630 osoba.

U izvještaju stoji i kako je policija u zadnja 24 sata obavila 191 samoinicijativnu provjeru osoba u samoizolaciji, a sve su zatekli na prijavljenoj adresi. Također inspektori i službenici Ravnateljstva civilne zaštite jučer su proveli 41 nadzor provođenja epidemioloških mjera i uputa, i to u 19 ugostiteljskih objekata, 14 prodavaonica, 3 pekarnice, 2 tržnice te po jedan nadzor u kozmetičkom salonu, ljekarni i trgovačkom centru. Utvrdili su nepravilnosti u osam slučaja te izrekli usmena upozorenja.I.Sl.
 

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

REKORDAN BROJ

Čak 326 novopozitivnih na području Osječko-baranjske županije

2

BOŽIĆNA PRIČA SALAJEVIH “ŽRTVA” COVID-A

Pet milijuna lampica ipak neće zasjati ovog adventa

3

COVID-19 U OSJEČKO-BARANJSKOJ ŽUPANIJI

U mjesec dana umrlo je sto ljudi