Sport
NIKAKO DA JOJ KRENE

Donna izgubila i četvrti meč u nizu
Objavljeno 20. listopada, 2020.
Donna Vekić odigrala je još jedan meč za što brži zaborav i izgubila na startu WTA turnira u češkoj Ostravi. Bolja od Osječanke bila je 23-godišnja ruska tenisačica Veronika Kudermetova (WTA - 47.) sa 6:2, 6:4 nakon 73 minute igre.

Bio je to njihov treći međusobni dvoboj i prva pobjeda Ruskinje, koju je Vekić dobila na turniru u Sankt Peterburgu, 2017., ali i 2019. godine.

Donni u posljednje vrijeme jednostavno ne ide, u Ostravi je upisala četvrti poraz u nizu, a Kudermetova je u utorak samo iskoristila brojne darove suparnice. U prvom setu je dvaput oduzela servis Osječanki, u trećem i petom gemu, te s lakoćom osvojila prvu dionicu. Bolje je Ruskinja ušla i u drugi set i odmah napravila break, Vekić je u osmom gemu vratila izgubljeno i izjednačila na 4:4, ali daljnje neizvjesnosti nije bilo. Već u sljedećem gemu ponovno je izgubila servis, a potom je Ruskinja uz malo problema uspjela završiti dvoboj i upisati prvu pobjedu nad indisponiranom Vekić.

U srijedu će meč prvoga kola igrati druga hrvatska predstavnica i peta nositeljica Ostrava Opena Petra Martić, a njezina suparnica na startu je Latvijka Jelena Ostapenko, 44. tenisačica svijeta. I. Li.
Možda ste propustili...

KREĆE POLUFINALNA SERIJA DOIGRAVANJA ODBOJKAŠA ZA PRVAKA HRVATSKE

Mursaši kod Ribola Kaštela priželjkuju reprizu Kup izdanja

Najčitanije iz rubrike