Sport
ŽNK OSIJEK USPJEŠAN I U METKOVIĆU

Na Neretvi uhvatile zalet za najveći derbi i dolazak Splićanki
Objavljeno 21. listopada, 2020.
I treće ovojesensko gostovanje nogometašice Osijeka apsolvirale su na razini prethodnih. Upisavši novu pobjedu zabivši točno pogodaka kako bi zadržale prosjek od deset po susretu. Toliko je, naime, lopti u nedjelju završilo u mreži Neretve nakon što su na startu prvenstva Viktoriji u Slavonskom Brodu "zečice" ubacile 15, a sedam dana poslije splitskom Marjanu na igralištu u Hrvacama pet. Potom je zagrebački Agram na domaćoj premijeri "fasovao" također 15 pogodaka, čemu su najviše pridonijele Izabela Lojna i Lorena Balić. Poslije sraza u Metkoviću zamijenile su mjesta na vrhu ligaških strijelkinja jer je Lojna sada vodeća došavši do skora od 14 pogodaka uključujući i četiri nedjeljna kada je Balić zabila dva te ukupno ima poentiranje manje od svoje kapetanice. Do metkovske "desetke" Antonela Blažević dodala je dva pogotka, a Marta Mikinac i Kristina Nevrkla po jedan. Važnije je da je pomlađeni osječki sastav, pod ravnanjem trenera Marijana Vuke, u dobroj formi i da je uhvatio zalet za predstojeći najveći hrvatski derbi ženskog nogometa kada će u novi dom Osječanki na ŠRC-u "Ante Gotovina" doći ekipa aktualnog prvaka Splita.

- Četiri dosadašnja ogleda (u)kazuju da imamo kvalitetu i potencijal državni primat vratiti u Osijek. Nemamo za to imperativ, tako da igramo rasterećeno i uvjerljivo pobjeđujemo dosadašnje protivnice koje nisu imale ni najmanju šansu ostvariti drukčije ishode. Posljedica je to maksimalnog angažmana svih igračica tijekom cijele utakmice, tako da smo došle do zavidnog učinka. Znatno boljeg od nedjeljnog protivnika iako će o tituli odlučivati međusobni susreti čiji je prvi nama dodijelio domaćinstvo. Dakako da je fokus odmah nakon povratka iz Metkovića na Split, za što smo u međuvremenu načinile solidne temelje. Budemo li odigrale na granici mogućnosti, tada je najpozitivniji ishod uključiv, a za što ćemo imati širi fond igračica na raspolaganju u odnosu prema onom koji je putovao na najudaljenije gostovanje. Atmosfera je uobičajeno na visokoj razini, tako da svi jedva čekamo sljedeće izazove - pričala je Lojna, koja je uvjerljivo najkorisnija ligaška igračica jer je osim postignutih pogodaka i za veliku većinu ostalih, od ukupno 45 osječkih, bila asistent. Pristaše stoga priželjkuju slično nedjeljno izdanje te hrvatske policajke. D.Lekšan
REZULTATI 4. KOLA
Neretva (Metković) - Osijek 0:10, Marjan (Split) - Agram (Zagreb) 0:0, Split - Viktorija (Slavonski Brod) 8:0 i Dinamo (Zagreb) - Donat (Zadar) 3:0.
U 5. kolu, 25. listopada, sastaju se: Osijek - Split, Donat - Marjan, Agram - Neretva i Viktorija - Dinamo.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike