Sport
"PALA" TRI POTPISA U GRADSKOM VRTU

Žaperu, Lončaru i Talysu za ostanak poboljšani ugovori
Objavljeno 21. listopada, 2020.
Novi ugovori s osječkim prvoligašem vrijede do 2024. godine

Iako je prijelazni rok završio, u Gradskom vrtu i dalje se bave kadrovskim pitanjima, samo što se ona sada odnose na igrače na koje se ozbiljno računa ove, a i sljedećih sezona.


Tako je trener-menadžer NK Osijek Nenad Bjelica odlučio nove, poboljšane, ugovore ponuditi tercetu koji pripada u mlađu igračku populaciju.

Još četiri godine

Tako su svoju vjernost bijelo-plavima na još četiri godine produžili Mihael Žaper, Talys i Danijel Lončar, koji su posljednjih sezona ili bili standardni prvotimci ili su često participirali u udarnoj momčadi. Zadovoljstvo odrađenim poslom izrazio je pomoćnik sportskog direktora Ivica Kulešević:


- Svi su oni prošli naše mlađe kategorije, uspješno su nastupali za Osijek II, a onda se dokazali i među prvotimcima. Produžili smo im i financijski poboljšali ugovore te na taj način ujednačili njihov status s ostalim igračima prve momčadi. Dodao bih da su im novi uvjeti vrlo stimulativni i progresivni jer sadržavaju određene bonuse. Želimo na taj način dobiti i stvarati dodanu vrijednost, poticajno djelovati na sve one koji to zasluže svojim igrama i ponašanjem. I ovim smo činom potvrdili da ozbiljno i u budućnosti računamo na njih, a to je pokazatelj i drugim mladim igračima iz naše Škole.
Djeca kluba

Svakako najzvučnije ime tog trojca je veznjak, 22-godišnji Mihael Žaper, kojeg je Nenad Bjelica "snimao" još dok je bio trener Dinama, pa nije ni čudno što ga je odlučio uz Osijek vezati na duže vrijeme. Žaper je malo-pomalo postao standardni prvotimac, koji je dosad skupio 44 utakmice i postigao osam pogodaka, a član je i hrvatske U-21 reprezentacije.


- Naravno da sam sretan. Osijek je moj klub u kojem se odlično osjećam. Postao sam standardan prvotimac, igram i za mladu reprezentaciju i igrački napredujem. Veseli me visoko podignuta ljestvica naših ambicija jer su i moji ciljevi isto takvi i želim ih ostvariti u svom gradu - rekao je Mihael.


Stoper Danijel Lončar (23) u Gradskom vrtu je od 2012., a za to je vrijeme imao dosta zanimljiv status. Od otpisanog do prve momčadi u koju ga je gurnuo Zoran Zekić. Dosad je skupio 53 nastupa za bijelo-plave i postigao tri pogotka.


- Produžio sam ugovor još za dvije godine. Ponosan sam što sam dio ovog kluba koji puca na najviše domete i sigurno ću dati sve od sebe kako bih opravdao iskazano povjerenje - kaže Lončar.


Treći je ujedno i najmlađi od njih, 21-godišnji lijevi bek, Brazilac Talys. On je u Osijek stigao još kao junior prije tri godine iz Parane, a prošle je sezone bio standardni prvotimac koji je dosad skupio 52 utakmice u kojima je zabio i jedan pogodak.
- Već sam se sasvim prilagodio životu u Osijeku, osjećam se ovdje jako dobro, pa mi je drago što mi je produžen ugovor. Na meni je da igram što bolje. Konkurencija je sada jaka, ali ju doživljavam pozitivno. Siguran sam da ovdje još mogu napredovati - poručio je Talys.


Dalibor Keler
Možda ste propustili...

NOVI USPJEH MLADOG ČEPINČANINA

Tadić startao sedmi, završio treći

TEŽAK UDARAC ZA ŠKOTSKU

Ferguson neće moći na eurosmotru

Najčitanije iz rubrike