Novosti
JESMO LI SPREMNI ZA SVE EPIDEMIOLOŠKE SCENARIJE

Božinović: Ne razmišljamo
o policijskom satu
Objavljeno 20. listopada, 2020.
Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak rekao je kako smatra da Hrvatskoj nije potreban novi lockdown, ali je dodao da postoji niz drugih mogućnosti koje bi se mogle primjenjivati uz dosad propisane mjere. "Ima još čitav niz mogućnosti. Dodatno skraćivanje radnog vremena, smanjenje broja za okupljanja, pa čak i u obiteljima", rekao je Capak za Novu TV i napomenuo kako mu se čini da je Hrvatska među najliberalnijim zemljama u Europi. Capak je odgovorio i na pitanje što bi se dogodilo ako ne bude dovoljno liječnika i medicinskih sestara koji bi zamijenili zaražene zdravstvene djelatnike.

"Iako ne očekujemo takav scenarij i nadamo se da do njega nikad neće doći, pripremamo se za to. Imamo više od 1100 liječnika intenzivaca koji mogu raditi na respiratorima i intenzivnoj njezi COVID bolesnika i bolesnika od gripe. Međutim, pripremamo se i za scenarij da će se educirati drugi kolege koji su bliski toj struci i mogu relativno brzo naučiti osnovne stvari o intenzivnoj njezi‘‘, objasnio je Capak.

Ministar unutarnjih poslova i šef Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović izjavio je u utorak da Hrvatska ne razmišlja o uvođenju policijskog sata te istaknuo da "težina mjera ovisi o disciplini svakoga od nas". H/D.Pav.
Možda ste propustili...