Osijek
KAOS U PROMETU KAO POSLJEDICA NEPOSTOJANJA PAUK SLUŽBE

Beskrupulozni vozač blokirao
ulaz u autopraonicu, vlasnik
djelatnicu morao poslati kući
Objavljeno 21. listopada, 2020.

Kao posljedica vozačke nekulture i nepostojanja pauk službe, što sasvim sigurno poticajno djeluje na beskrupulozne vozače, nepropisno parkiranje u Osijeku postalo je dio svakodnevice, pa tako često svjedočimo zastoju tramvajskog prometa, ali i situacijama poput jučerašnje u Strossmayerovoj ulici, gdje je upravo jedna takva individua onemogućila rad autopraponici i vulkanizeru, parkiravši automobil točno ispred ulaza u dvorište u kojemu se nalaze.

- Automobil smo zatekli ispred našeg ulaza u 5.30 sati kada smo došli na posao. Odmah smo fotografirali situaciju i kontaktirali policiju koja je došla i ispisala kaznu nepoznatom vozaču, no to nam nije nikakva utjeha, jer nam je onemogućen rad, zbog čega smo jednu djelatnicu poslali kući. Također, neki naši klijenti jutros nisu mogli preuzeti svoja vozila - ljutit je bio djelatnik autopraone kojeg smo zatekli kako nemoćno gleda u nepropisno parkirani Mercedes koji je u 10 sati još uvijek blokirao prolaz.

Kazna od 300 kuna koju će nepoznati vozač ili vozačica platiti, a koja je već bila okačena o brisače vjetrobrana u trenutku našeg dolaska, slaba je utjeha i onima koji su došli po svoje automobile parkirane u dvorištu Strossmayerove 19. Jedan je vozač, vidljivo iznenađen činjenicom da u gradu ne postoji takva služba, više u šali predložio da se blokirani okupe i automobil izguraju na cestu. Koliko god njegova ljutnja bila opravdana, nije na građanima da rješavaju ovakve probleme, no ukoliko se nešto ne promijeni, nije isključeno da ćemo u budućnosti svjedočiti i takvim situacijama.

Postoje institucije koje bi trebale voditi brigu o ovakvim stvarima, u prvom redu Grad Osijek, koji ovo pitanje ne rješava već dvije godine, pravdajući se činjenicom da nema zainteresiranih za koncesiju te da nema zakona koji kaže da bi morali imati takvu službu.

Spominjalo se ranije da bi taj posao mogao preuzeti GPP, međutim, u toj tvrtki nisu bili oduševljeni takvom idejom. Je li se u međuvremenu nešto promijenilo, može li se, primjerice, neodgovornim vozačima doskočiti lisicama kojima bi se blokirala nepropisno parkirana vozila te naplatile kazne zbog kojih bi drugi put dobro razmislili gdje će parkirati upitali smo Sinišu Gregorana, pročelnika UO za komunalno gospodarstvo, promet i mjesnu samoupravu, međutim, do zaključenja broja nismo dobili odgovor. I. Alilović
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike