Osijek
NOVE USLUGE OSJEČKIH TUROPERATORA

“Zadnji vlak” za besplatan studij u Velikoj Britaniji
Objavljeno 21. listopada, 2020.
Arriva travel nudi besplatno savjetovanje građanima u dobi od 18 do 65 godina o studiju u Birminghamu

Pandemija koronavirusa turističku granu stavlja pred poseban izazov, pa tako brojne turističke agencije osmišljavaju nove poduzetničke ideje, a dio proširene ponude čini se posebno zanimljivim.

Naime, osječka je agencija Arriva travel, čiji vlasnik zapravo ima sjedište u Velikoj Britaniji, odlučila Osječanima, ali i svim zainteresiranim građanima Hrvatske, pružiti zanimljivu uslugu posredovanja pri besplatnom studiranju u Velikoj Britaniji. Ova je usluga potaknuta činjenicom da Ujedinjeno Kraljevstvo uskoro napušta Europsku uniju, a odluka je njihove vlade da akademska godina 2020./21. bude "zadnji vlak“ koji građani Europske unije, pa tako i Hrvatske, mogu uhvatiti kako bi besplatno studirali u Velikoj Britaniji.

- Naša je turistička agencija tu da potpuno besplatno informira sve zainteresirane o mogućnosti besplatnog studiranja u Velikoj Britaniji, i to na University College Birmingham, jednom od najprestižnijih fakulteta u zemlji i među top 100 fakulteta na svijetu. Preciznije, University College of Birmingham (skraćeno UCB) rangiran je kao 14. najprestižniji fakultet u Velikoj Britaniji te 81. najbolji fakultet na svijetu. Naši građani imaju mogućnost upisati višu školu, ili Foundation Degree, što je dvogodišnji studij, za koji je dovoljna završena i trogodišnja srednja škola i minimalan prosjek ocjena od 2,5, zatim preddiplomske studije (Bachelor Degree), i diplomske studije (Master Degree). Na UCB-u možete birati između 27 različitih smjerova iz područja financija, ekonomije, turizma, event managementa, edukacije i zdravlja, sporta ili ugostiteljstva. Naša agencija u ovom slučaju studentima nudi pomoć i potporu od odabira željenog smjera, upisa, financiranja te je tu za savjetodavnu pomoć kroz cijelu prvu godinu studiranja na University College Birmingham putem svog pouzdanog tima koji boravi u Velikoj Britaniji veći dio godine i uvijek je pri ruci studentima. Naime, po dolasku u Veliku Britaniju dočekuje vas Arriva tim koji pomaže u snalaženju u novom okruženju (na fakultetu i u samom gradu) te je na raspolaganju tijekom boravka, objasnila nam je Kristina Marić, voditeljica turističkih agencija Arrivatravela.

No, kada kažemo da je ovo mogućnost koja se otvara za studente, recimo kako se dobno ograničenje za studiranje u Velikoj Britaniji kreće od 18 do 65 godina, pa bi ovo mogao biti korak za životni preokret i za sve one koji za sebe misle da su već davno prošli studentsku dob. U Arriva travelu napominju i kako se budući studenti ne bi trebali brinuti zbog života koji je u Britaniji skuplji nego što je u Hrvatskoj.

- Naprosto, osnovni su troškovi veći u skladu s višim životnim standardom. Međutim, to ne znači da ste ovisni o financijskoj pomoći roditelja. Naime, velika većina studenata koja dolazi studirati u UK radi studentske poslove uz studij. Kako predavanja traju u pravilu tri dana u tjednu, odnosno od 20 do 25 sati, studenti imaju dosta slobodnog vremena, ne samo za učenje i društveni život, nego i za posao koji u pravilu pronalaze bez poteškoća - objašnjava Kristina Marić.

Recimo i kako na navedenom sveučilištu studira oko 5000 studenata, od kojih čak njih 1600 dolaze iz država izvan Velike Britanije. Krajnji je rok za prijave na fakultet u Velikoj Britaniji 1. prosinca ove godine, a akademska godina 2020./21. i prvi semestar počinju krajem siječnja 2021.

Nefreteta Z. Eberhard
Sjedište u Velikoj Britaniji
Turistička agencija Arriva travel dio je velike međunarodne korporacije Arriva, sa sjedištem u Velikoj Britaniji. Spektar poslovanja Arriva grupe vrlo je širok - od mobilnosti i javnog prijevoza putnika, pa sve do organizacije putovanja, bilo u turističke bilo u poslovne svrhe, što im omogućava prilagodbu u vrijeme koronavirusa. Detaljnije informacije o studiranju u Ujedinjenom Kraljevstvu moguće je naći na Arrivinim mrežnim stranicama.
Možda ste propustili...

2. KONGRES HRVATSKOG DRUŠTVA ZA BUBREG OKUPIO 250 NEFROLOGA

Kroničnu bubrežnu bolest ima 12 % populacije u RH, a mnogi ne znaju da su bolesni

ODIJEVAMO JAKNE, PALIMO GRIJANJE

Došao je kraj ljetu u proljeće

Najčitanije iz rubrike