Osijek
POTPORE MLADIM POLJOPRIVREDNICIMA

Pet OPG-ova dobilo po 370.625 kuna
Objavljeno 19. listopada, 2020.
Pet će obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava s područja Lokalne akcijske grupe Vuka - Dunav iskoristiti sredstva iz 4. LAG-ova natječaja za potpore mladim poljoprivrednicima za pokretanje poslovanja. Prema riječima predsjednika LAG-a Davora Tubanjskog, ukupan je iznos raspoloživih sredstava na natječaju bio 1.853.125 kuna.

- Visina potpore po jednom nositelju projekta je 50.000 eura, u kunskoj protuvrijednosti 370.625 kuna. Na LAG-ov se natječaj prijavilo osam nositelja projekata, a na sjednici je Upravni odbor LAG-a Vuka - Dunav, na čelu s predsjednikom Marjanom Tomasom, donio pet odluka o odabiru projekta te tri obavijesti o odbacivanju prijave zbog nedovoljno raspoloživih sredstava – navodi Tubanjski.

Prema konačnoj rang-ljestvici prijavljenih projekata koji su dobili odluku o odabiru projekta su OPG Maletić Dragana, koji će novac iskoristiti za kupnju mehanizacije i teladi, kao i OPG Marinčić Vedran. OPG Turk Branimir iskoristit će sredstva za razvoj i unaprjeđivanje te modernizaciju obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva, OPG Erdeg Marijana iskoristit će novac za modernizaciju i povećanje poljoprivrednih kapaciteta, a OPG Zavorski Ivan novac će iskoristiti za kupnju mehanizacije i poljoprivrednog zemljišta. D. Pejić
Možda ste propustili...

DJELATNICI VODOVODA SU NA TERENU

Nastavak ispiranja mreže hidranata

DESETO IZDANJE KREATIVNE RIZNICE

Rizničarska kreativnost usmjerava životopise

KAD TI GLUTEN ZAGORČAVA ŽIVOT

Osam od deset oboljelih ne zna da ima celijakiju

Najčitanije iz rubrike