Osijek
PLAN GRADSKE ČETVRTI TVRĐA

“Četverolistu” nova kanalizacija
Objavljeno 20. listopada, 2020.
Problemi sa starim kanalizacijskim sustavom na dijelu Vijenca Ivana Meštrovića, točnije, kod najviše stambene osječke višekatnice, poznate kao "četverolist", trebali bi biti riješeni sljedeće godine. Intervencija je, kaže predsjednik Vijeća Gradske četvrti Tvrđa Zoran Batnožić, na tom dijelu kanalizacijskog sustava važna jer je premalen za toliki broj korisnika.

- Krenuli smo u projektiranje novog sustava odvodnje prema "četverolistu", gdje smo snimanjem kanalizacijskih cijevi utvrdili nezadovoljavajuće stanje. Riječ je o cijevi "tristotki", koja nije dovoljno velilkog profila i ne zadovoljava potrebe ni zgrada u okolici a kamoli i "četverolista". To je zgrada s najviše stanova, neboder u kojem živi, usporedbe radi, onoliko ljudi koliko živi u manjem slavonskom selu. Problem je u tome što je kanalizacija, kada je sazidan "četverolist", ostala ista, predviđena za manje zgrade, te ona zacijelo nije dovoljna. Bit će to velika, velika investicija jer će zbog postavljanja novih cijevi biti nužna rekonstrukcija cesta, koje će biti nužno prekopati - kaže Zoran Batnožić.

U vezi s kanalizacijskim sustavom, Batnožić je zadovoljan što se na njegovoj obnovi radi i u Tvrđi. "Riječ je o investiciji koja se, zbog velikog opsega radova, provodi na našem području, ali se ne financira iz naših prioriteta, nego se financira EU sredstvima. Koristim priliku kazati da će obnova komunalne infrastrukture pridonijeti poboljšanju uvjeta života svih stanovnika na području GČ Tvrđa", kaže Batnožić. D. Pejić
Najčitanije iz rubrike