Sport
NOVA POBJEDA “MURSAŠA”

Osječani smanjuju listu neporaženih u elitnom razredu
Objavljeno 18. listopada, 2020.
Momčad Marija Tepperta skinula Rijeku s vrha poretka, a realno je očekivati i nastavak serije

Mjesec dana čekali su odbojkaši s Drave na domaću superligašku utakmicu. Mursa-Osijek bila je nestrpljiva u iščekivanju, ali ubojita i razigrana na parketu gdje izgleda nije imao ni sastav koji je u Gradski vrt stigao kao aktualni lider elitnog razreda.

No, Rijeka više nije na vrhu, nakon što su je "mursaši" deklasirali u derbiju 5. kola. Može se reći da je pregažena kao plitak potok, iako je jedan set, onaj završni, ponudio izjednačenu sliku. U njemu su gosti uz malo sreće i koncentracije mogli i produžiti dvoboj koji je ovako okončan za 75 minuta. A u tom vremenu domaćin je dominirao u dva seta, a u završnici trećeg bio je hladne glave i spasio dvije lopte koje su mogle produljiti neizvjesnost, iako je sve djelovalo kao izvjesno. Momčad Marija Tepperta trenutačno je kvalitetnija od riječke družine koja nije bezazlena, ali s obzirom na trenutačno stanje stvari, sve osim tri boda na kontu Mursa-Osijeka bilo bi iznenađenje. Iako Rijeci idu čestitke na upornosti i činjenici da se nisu predali nakon što su lako izgubljena dva seta.

- Nakon sigurnog vodstva i dominacije malo smo se uspavali i dali suparniku prigodu, koji je bio blizu dobivanja trećeg seta. Njega nismo odigrali na razini prethodnih, nešto slabiji prijam i obrana doveli su nas u probleme. No, upravo su ti elementi u završnici prevagnuli u našu korist, blokom smo onemogućili Rijeku da realizira dvije set-lopte. Nismo im dali treću prigodu, jer smo mi našom prvom meč-loptom zaključili susret i ostvarili zasluženu pobjedu - smatra trener Teppert, koji u derbiju, za razliku od prethodnog domaćeg dvoboja nije previše "miksao" postavu. Osam igrača podnijeli su teret, a jedino je krajem drugog seta povukao očekivani potez. Udarni pucač Ivan Matoković nije ovaj put bio raspoložen, pa je posegnuo za iskusnim Kršimirom Prližem koji je do kraja odradio dvoboj na dijagonali, uz preostalu standardnu šestorku (Ivančić, Bogdanović, K. Šućur, Nedić, Stanković i libero Kraljević).

Ovom pobjedom Mursa-Osijek ostala je i dalje neporažena, a taj status više ne drži Rijeka, nego još samo zagrebačka Mladost. Sada slijede dvoboji sa slabije plasiranim momčadima (gostovanje u Rovinju, stiže Zadar, pa se ide u Sisak), stoga bi se konto trebao i nastaviti puniti. U istom razdoblju Teppert namjerava malo i pojačati trenažne aktivnosti, rezultati i izvedbe na parketu zbog toga ne bi trebale patiti, pa je za očekivati da pobjednička serija odbojkaša s Drave potraje...

Za razliku od Osječana, brodski obojkaši doživjeli su i treći poraz u sklopu 5. kola. Marsonia je kod kuće poražena od Kitro Varaždina 3:0 (25:22, 25:23, 27:25). Ostali rezultati: Sisak - Mladost 0:3 (-13, -14, -21), Split - Zadar 3:0 (12, 15, 15), Ribola Kaštela - Rovinj 3:1 (-16, 28, 19, 17). Slobodan je bio Centrometal.
Nino Benčina
TABLICA
1.Mladost       4       4       0       12:0       12

2.Mursa-Osijek       4       4       0       12:2       11

3.Rijeka       5       4       1       12:9       10

4.Kitro Var.       4       3       1       11:5       9

5.Ribola       4       2       2       10:9       7

6.Split       3       2       1       7:3       6

7.Sisak       5       1       4       7:13       5

8.Centrometal       4       1       3       5:9       4

9.Zadar       5       2       3       7:13       4

10.Rovinj       5       0       5       4:15       1

11.Marsonia       3       0       3       0:9       0
MURSA-OSIJEK       3

RIJEKA       0

OSIJEK – Mala dvorana Gradski vrt. Gledatelja: 50: Suci: Ramić i Jurković (oboje Sisak).

MURSA-OSIJEK: Bogdanović, Kraljević, Marinović, Matoković, K. Šućur, Prlić, Ivančić, J. Šućur, Škugor, Peljušić, Nedić, Šmital, Majer, Stanković.

RIJEKA: Vojak, Stanić, Lešić, Čargonja, Donevski, Marković, Maglica, Lasić, Banko, Dukić, Smiljanić, Colnar, Žeželić.

REZULTAT PO SETOVIMA: 25:20, 25:15, 27:25
Najčitanije iz rubrike