Osijek
ERDUT VRVIO NATJECATELJIMA

Podunavlje Trail & Bike oduševio brojne trkače
Objavljeno 19. listopada, 2020.
Gotovo 200 natjecatelja iz svih krajeva Hrvatske u Erdutu je sudjelovalo u tri zanimljive trkačke te biciklističkoj utrci

Pandemiji unatoč, utrka Podunavlje Trail & Bike, koja je u nedjelju startala u Erdutu, pokazala se kao pun pogodak. Gotovo 200 natjecatelja iz svih krajeva Hrvatske sudjelovalo je u zanimljivim utrkama, a da sve bude "kao po špagi" pobrinuli su se organizatori iz osječkog Sportsko-rekreativnog kluba "Žuti šešir", koji su odličnu asistenciju imali i u lokalnoj zajednici. Da ugođej bude još bolji, natjecatelje je sve vrijeme utrka pratilo i lijepo sunčano vrijeme.

Šestom Podunavlje Trail & Bikeu opasno je zaprijetio povećan broj zaraza, no vrijedni organizatori uspjeli su se riješiti i virusa. U Erdut su tako iz Osijeka i drugih slavonskih mjesta pristigli i natjecatelji iz Svetog Filipa i Jakova, Zagreba, Rijeke, Bjelovara... Broj trkača i biciklista zasigurno bi bio i veći jer su se prethodnih godina natjecanju pridružili i sudionici iz susjedne Mađarske i Srbije. Došli bi oni i ove godine, no obvezna karantena po povratku u svoje države ipak bi bila prevelik teret, no zato su najavili da će dogodine biti na startu.

Sama utrka bila je prigoda da natjecatelji, trčeći i biciklirajući kroz prirodu, upoznaju ljepote erdutskog i aljmaškog kraja. Trčanje kroz erdutske vinograde nikoga ne ostavlja ravnodušnim, a također je bilo zanimljivo i trčati novom poučnom stazom, koja se uz Dunav proteže od Aljmaša do Erduta. Start triju utrka (24, 12 i 5 kilometara) bio je u Kuriji Adamović (erdutski dvorac). Najduža utrka od 24 km protezala se od Erduta preko Dalj Planine do Aljaša i ušća Drave u Dunav. Potom su trkači uz obalu Dunava trčali novom poučnom stazu sve do konačnog cilja u Kuriji Adamović u Erdutu. Zelena utrka od 12 km također je obilazila znamenitosti dunavskog kraja od Kurije preko poučne staze i vinograda do cilja. Najkraća utrka od 5 km bila je na dijelu trase glavne utrke. Biciklisti su, pak, vozili kronometar. Staza je bila dugačka 21 km i kretala se od Erduta do Aljmaša i natrag.

Organizatore je ugodno iznenadio velik broj prijavljenih natjecateljica. Utrku od 24 km osvojila je Helena Vonić, na 12 km najbrža je bila Ivana Petrović, a utrka na 5 km pripala je Vlasti Živković. Biciklistički kronometar osvojila je Marina Nenadović.

Kod muškaraca na 24 km najbrži je bio Dejan Radanac, inače najbolji hrvatski ultramaratonac, Matiji Crnkoviću pripala je utrka na 12 km, a "peticu" je osvojio Davor Topalović. Najbrži biciklist bio je Tomislav Mauzer.
Milan Bugarić

Možda ste propustili...

SA ZIMSKE SLUŽBE RAVNO NA KOMARACE

Počeli larvicidni tretmani u Bilju

ZATVOREN MUZEJ LIKOVNIH UMJETNOSTI

Građa je na sigurnome, izložbe u podstanarstvu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana