Osijek
NI OVE GODINE NIŠTA

Umjesto obećane nove ceste, Istarskoj samo dvije zakrpe
Objavljeno 19. listopada, 2020.
Ni ove godine, unatoč obećanjima, nema ništa od temeljite obnove Istarske ulice. Doduše, u ulici koja desetljećima vapi za obnovom "rekonstrukcija" je obavljena - na dvjestotinjak metara dobila je dvije zakrpe na cesti, zajedničke površine manje nego dva kotača automobila. A nedostaje sve ostalo, od uređenih parkirališta, javne rasvjete do odvodnje, a najavljena je bila i rekonstrukcija kanalizacijske i vodovodne mreže, kao i elektromreže.

Uzalud su se nadali stanari dijela Istarske ulice između Kašićeve i raskrižja s Vukovarskom ulicom, strpljivo čekajući, da će i taj dio napokon biti obnovljen kada je, nakon završetka Eurodoma, davnih godina, obnavljan ostatak te ulice, jer novca očito nema sve do danas, iako se gotovo malo-malo otvori rupa koja proguta podlogu ispod ceste.

Istarsku, slažu se i u Gradskoj četvrti Tvrđa, doista treba obnoviti, jer izgleda strašno i neprimjereno.

Gradski vijećnik Mislav Kovačić kaže da je prije nekoliko dana s predsjednikom Vijeća Gradske četvrti Tvrđa obišao Istarsku i da su još jednom potvrdii nužnost njezine obnove. Već dvije godine, kaže Kovačić, stavljamo ju u prioritete, ali se stalno čeka da se riješe stvari i za infrastrukturu pod zemljom.

- Ove godine smanjena su nam sredstva, međutim, mi ne odustajemo. Bar da natječaj napravimo ove godine, pa da napokon sljedeće godine napravimo Istarsku ulicu čim vremenski uvjeti to omoguće - kaže Zoran Batnožić.

- Sve je pripremljeno što smo mogli odraditi da se od svih prioriteta krene prvo s radovima u Istarskoj ulici, napravljen je projekt, Unikom je spreman da odradi svoj dio posla, čekao se Vodovod Osijek, a sada se početak radova prolongira na veljaču ili ožujak jer se sada ne mogu odraditi radovi poput kopanja ili betoniranja. Dakle, s početkom građevinske sezone sljedeće godine Istarska ide u obnovu - navodi Kovačić.
D. Pejić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

SLAB ODZIV NA PROSVJED PROTIV STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE

Na Trgu Ante Starčevića prosvjedovalo 30-ak Osječana

2

NESLOMLJIVI DUH ADVENTA U OSIJEKU

Advent postaje veselo Adventiranje

3

ŽUPNICI OČEKUJU BISKUPOVU ODLUKU

Nedjeljom više misnih termina?