Kultura
NOVA KOMEDIJA IZ KUĆE SMIJA

Ironizira korupciju, nepotizam i lopovluk političke elite
Objavljeno 19. listopada, 2020.
Od početka jeseni i nove školske godine, Centar za kulturu i obrazovanje Susedgrad, pod vodstvom revne ravnateljice Tee Bilić, ponovno živi punim, kulturnim plućima i stanovnicima jednog od najnapučenijih zagrebačkih kvartova donosi cijelu lepezu društveno-umjetničkih događanja, edukativnih programa, tribina i radionica.


U skladu sa svim epidemiološkim mjerama, za ljubitelje kazališta i dobrog humora imaju novu predstavu Laku noć, lopovi - dobro jutro, Dublin. Nakon predstave Profesore, dajte dva, mladi glumac Matko Elezović postavio je na scenu suvremenu satiru koja se obračunava s uzrocima koji su doveli do najvećeg egzodusa Hrvata u novijoj hrvatskoj povijesti. Duhovito i izravno ironizira korupciju, nepotizam, lopovluk i nesposobnosti političke elite. S pomoću šest likova iz naroda progovara o ljudskim sudbinama na prvi pogled običnih, a na drugi vrlo dosjetljivih ljudi koji, kako bi o(p)stali u Lijepoj Našoj, ne prezaju od modus operandi ‘cilj opravdava sredstvo‘.


Gledatelji upoznaju Lukru, ženu iz malog otočkog sela, čija udruga ‘Jedno dite više‘ organizira tečajeve zavođenja za žene kako bi se poboljšao natalitet na hrvatskim otocima, kao i neobičnog golmana, učenika wunderkinda, zatvorenika koji robija za sve lopove na slobodi te izaslanika Republike Hrvatske kojemu se ulizuju svi hrvatski dužnosnici.

Tekst je napisao Matko Elezović ‘senior‘, režiju potpisuje Mario Kovač, za glazbu je zaslužan Miki Nopling, dok se u ‘kožu‘ svih živopisnih likova ‘uvukao‘ Matko Elezović ‘junior‘, glumac i umjetnički voditelj Kuće smija. Izvedba je 26. studenoga na kazališnim daskama zagrebačke Vidre. N.Vek.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U ETNOLOŠKOM CENTRU BARANJSKE BAŠTINE

Izložba “Tisućljeća među rijekama"

2

IZLOŽBA U GRADSKOM MUZEJU VUKOVAR

Tkanja i tapiserije te slike i crteži sakralne tematike

3

GALERIJA “ANTUN ULLRICH”

Otvorena izložba Darka Jovanovića