Sport
KORONA POREMETILA PLANOVE

Zbog zaraženih igrača odgođena utakmica Osijek - Lokomotiva
Objavljeno 18. listopada, 2020.
Veliko je pitanje kako i u kojim uvjetima će se nastaviti prvoligaško prvenstvo

Danas od 17.05 na stadionu Gradski vrt nogometaši Osijeka u skolpu 8. kola HT Prve lige trebali su ugostiti svog velikog dužnika, momčad Lokomotive, ali utakmica je odgođena.  Razlog – korona. Dvojica igrača „lokosa“ zaražena su koronavirusom, a još petorica ima povećanu tjelesnu temperaturu, što je jedan od simptoma COVID-a 19, pa je uslijedila jedina logična odluka i utakmica se ne igra. Iz Lokomotive su u nedjelju ujutro potvrdili da imaju problema s koronom i da bi bilo najbolje odgoditi utakmicu, a onda je oko podneva iz Gradskog vrta objavljeno – danas se ne igra na našem stadionu jer Lokomotiva u svojim redovima ima zaraženih igrača.

Povjerenik HT Prve lige, Josip Brezni, odgodio je utakmicu temeljem članaka 4. i 54, a u povjerenikovom obrazloženju između ostaloga stoji:

- Kako bi se izbjeglo daljnje moguće širenje zaraze i na sve ostale sudionike utakmice Osijek- Lokomotiva, neophodno je istu odgoditi dok nadležni epidemiolog ne donese rješenje o daljnjem postupanju i dok se ne napravi dodatno testiranje cijele momčadi i utvrdi stvarno stanje. Prema odredbama Pravilnika o nogometnim natjecanjima i Propozicija natjecanja, odgođene utakmice moraju se odigrati u prvom mogućem slobodnom terminu, o čemu će se odluka donijeti naknadno.

Ova odgoda povlači mnoga pitanju, u prvom redu kako i pod kojim uvjetima će se nastaviti hrvatsko prvoligaško nogometno prvenstvo. 

I. Liović

Možda ste propustili...

PAKET24 PREMIJER LIGA ZA RUKOMETAŠE

Vinkovčani ipak nisu pomogli NEXE-u

Najčitanije iz rubrike