Sport
BOGAT ODBOJKAŠKI VIKEND U GRADSKOM VRTU

Lov na svih devet bodova
Objavljeno 17. listopada, 2020.
"Mursaši" protiv lidera s gledateljima, Osječanke u nedjelju bez podrške navijača

Mjesec dana prošlo je od posljednje ligaške odbojkaške utakmice u Gradskom vrtu. No, vikend pred nama nudi bogat program, u akciju će na domaćem parketu oba osječka superligaša, kao i prvoligašice s Drave. Odmah treba naglasiti da odbojkaši Mursa-Osijeka i dalje igraju uz ograničenu nazočnost gledatelja, dok će djevojke svoje domaće premijere ipak odraditi bez podrške s tribina.


"Mursaši" su se ovaj tjedan pripremali za derbi 4. kola. U goste u subotu (19) stiže stari znanac i rival Rijeka, koja u slavonsku metropolu dolazi i kao lider superligaške karavane. Momčad s Kvarnera upisala je četiri pobjede, ima na kontu deset bodova, dva više od svoga domaćina, koji ima utakmicu manje, ali koji i također ne zna za poraz u otvaranju Superlige. Prije tjedan dana u Varaždinu se izgubio prvi bod, ali Osječani su protiv raspoloženog domaćina ipak slavili nakon pet setova. Protiv lidera žele odigrati jedan i dva manje te nastaviti uspješan niz. Potvrdio je to i Davor Bogdanović koji se ovoga ljeta vratio kući upravo iz riječkih redova.


- Računali smo na puni plijen i u Varaždinu, ali domaćin je odigrao dobru partiju i zasluženo odveo sraz u pet setova. Na našem parketu želimo biti maksimalni. Dočekujemo Rijeku s respektom, ali i vjerom u naše mogućnosti. Rijeka je značajno izmijenila momčad, prvobitni plan da zaigra s mlađim kadrom ipak je kasnije korigiran. Angažirali su iskusnije igrače, Dukića koji je bio u Mladosti te bivšeg mursaša Vojaka. Dobri su, ali vjerujem da ćemo večeras mi ipak biti bolji - smatra Bogdanović.


Nakon što je u prolom kolu bila slobodna u ovom brodska Marsonia dočekuje Kitro Varaždin (subota, 19), a ostali parovi 5. kola su: Sisak - Mladost, Split - Zadar i Ribola - Rovinj.


Odbojkašice Osijek napokon će zaigrati na svom parketu. Planirana premijera bila je odgođena (Porečanke bile u samoizolaciji), a u sklopu 4. kola sastav Tome Pauna sada dočekuje Dubrovnik. Dvoboj je u nedjelju, a kreće od 17 sati.


- Nikako da dočekamo domaći nastup, a dva dosadašnja gostujuća odradili smo polovično. Imamo tri boda na kontu, mogli smo i više, ali smo prije tjedan dana tijesno poraženi u četiri seta kod Dinama. Vjerujem da ćemo nakon nedjelje biti bogatijeg salda - priželjkuje Paun. Odgođeno je gostovanje Enne Vukovar kod Olimpika, ne igra se ni Dinamo - Brda, a na parket će još Kaštela - Poreč, Marina Kaštela - Mladost i Rijeka - Split.
Program u Gradskom vrtu otvaraju u subotu (16.30) odbojkašice Osijeka II, koje su debitantice u Prvoj ligi. Nakon gostujućeg slavlja u Varaždinu, sada se tri domaća boda traže protiv Umaga. Pola sata ranije, Nova Gradiška gostuje kod Drenove, a u 2. kolu još igraju: Nebo - Mladost II, Veli Vrh - Karlovac, Sinj - Don Bosco i Kitro Varaždin - Zadar.


Nino Benčina
Možda ste propustili...

ODBOJKAŠI KREĆU U FINALNU SERIJU ZA PRVAKA

Nakon trijumfa u Kaštelima puni smo samopouzdanja

SLAVONSKI OBRAČUN PRIPAO LIDERU

Dogan pogodio za ostanak bodova u Gradskom vrtu

Najčitanije iz rubrike