Sport
BSK NEPORAŽEN KOD LIDERA

Bjelobrđani s devet
igrača osvojili bod
Objavljeno 16. listopada, 2020.
kon domaćeg poraza, uoči dvotjedne stanke u drugoligaškom prvenstvu, Bjelobrđani su išli na sedmo ovosezonsko, a peto gostovanje u hrvatsku metropolu. Na noge vodećem i neporaženom Hrvatskom dragovoljcu koji je jučer zadržao oba ta statusa i nakon desetog kola u kojemu je sastav trenera Tomislava Steinbrücknera stekao prednost u ranijoj fazi igre te ju izgubio desetak minuta prije kraja iz kaznenog udarca. U tim su trenucima gosti već imali devet igrača u polju, jer su Čikvar u 76. minuti i Mišić u 81. uparili žute kartone te im je prije završetka utakmice splitski sudac pokazao put u svlačionicu. Tu su značajnu brojčanu prednost iskoristili domaćini i preko Majstorovića u 82. minuti, udarcem s bijele točke došli do izjednačenja i boda (22 ukupno), dok su se nogometaši BSK-a domogli 14. sezonskog boda. Zasluženo, jer su se hrabro suprotstavili neporaženom lideru Druge HNL kojem su se ponovno iskazali iznimno neugodnim protivnikom kojeg izvjesni aspirant za elitno državno društvo nije uspio poraziti, iako je jučer bio izrazitiji favorit nego u proteklih pet (drugo)ligaških sučeljavanja. U međuvremenu je i sastav s krajnjeg istoka Hrvatske značajnije pojačan što je u Sigetu zorno demonstrirao došavši u 17. minuti u prednost preko Čikvara i držeći ju do same završnice utakmice. U kojoj su se tenzije povećavale kako se ona približavala kraju tako da su i oba trenera bila javno opomenuta, ali unatoč toj burnoj završnici Bjelobrđani su kući otišli neporaženi zabilježivši već peti remi iz deset sučeljavanja. D.L.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
H. DRAGOVOLJAC       1 (0)

BSK       1 (1)

ZAGREB - ŠNC “Stjepan Spajić”. Vrijeme poluoblačno. Teren dobar. Gledatelja: 200. Sudac: Ante Jurić (Split). Strijelci: 0:1 Čikvar (17), 1:1 Majstorović (82.-11m). Žuti kartoni: Valentić, Crnčević, Tipurić i Rubić (H. dragovoljac), Vuksan, Aleksić i Alverez (BSK). Crveni kartoni: Čikvar i Mišić (BSK).

HRVATSKI DRAGOVOLJAC: Šubarić, Rubić (od 80. Cancar), Majstorović, Ernst, Amoateng (od 61. Martinez), Viduka (od 80. Oreč), Valentić, D. Horvat (od 61. Perić), Pasariček (od 88. Zoungrana), Tipurić, Crnčević.

BSK: Đilas, Aleksić (od 79. L. Mihaljević), Raguž, Muženjak (od 79. M. Horvat), Gbane, Čikvar, Dabro (od 88. Mitrović), Dalić, Gavrić, Vuksan (od 61. Alvarez), Mišić.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike