Novosti
PREDSJEDNIK SABORA APELIRA NA ODGOVORNOST I RAZBORITOST:

Nije odgovorno na populistički način dolijevati ulje na vatru
Objavljeno 16. listopada, 2020.
Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković istaknuo je u petak da su izazovi s kojima se Hrvatska susreće zaista veliki, što zahtijeva da budemo ozbiljni, odgovorni i razboriti. "Imamo veliku epidemiju, brojke rastu iz dana u dan, imamo posljedice potresa, imamo nasilje, pokušaj ubojstva policajca koji je čuvao zgradu Vlade. To su događaji koji traže od svih nas da budemo ozbiljni, odgovorni i razboriti i da nikako ne dolijevamo ulje na vatru jer tenzije u društvu prilično su velike", rekao je Jandroković na konferenciji za novinare. Posebno je izdvojio odgovornost saborskih zastupnika i zastupnica, za koje kaže da, zastupajući stavove birača koji su ih izabrali, moraju voditi računa i o javnom dobru. "U trenutku kada nositelji vlasti i nadležne institucije trebaju potporu da bi se mogli nositi s izazovima, nije odgovorno na demagoški i populistički način dolijevati ulje na vatru, opravdavati čak zločin, opravdavati nasilje, koristiti se porukama mržnje", rekao je Jandroković, pozvavši na smirivanje tenzija. Neki od kolega opredijelili su se za drugi put, a neki su išli opravdavati zločin koji je završio ranjavanjem policajca, dodao je. Ako netko smatra da Vlada ne radi dobro, odgovor na to ne može biti povlačenje oružja, nasilje, uvrede i mržnja, naglasio je. Osudio je također verbalne napade i poruke nesnošljivosti članovima Nacionalnog stožera civilne zaštite te ponovio da je zadaća zastupnika prevenirati takve stvari.


Jandroković je također ustvrdio kako je jesenska stanka u zasjedanju Sabora uobičajena, a tako rade parlamenti i u drugim državama. Saborski zastupnici u vrijeme stanke mogu se baviti bazom, biti u kontaktu s biračima i građanima, to je dobro i korisno, posao zastupnika nije samo govorenje na plenarnoj sjednici, napominje predsjednik Sabora.
Dodao je da će stanka dobro doći i zbog epidemiološke situacije, odnosno činjenice da je velik broja zastupnika i zaposlenika Sabora bolestan ili u samoizlolaciji. "Kada se zbroje zaposlenici, zastupnici i predstavnici medija, u zgradi Hrvatskog sabora zna se naći oko 500 ljudi", kazao je. Najavio je zato preispitivanje načina rada Sabora, kako bi se zaštitilo zdravlje zaposlenika i istovremeno omogućili rad saborskih odbora i sjednice. H
Jandroković: Ako netko smatra da Vlada ne radi dobro, odgovor na to ne može biti povlačenje oružja
Možda ste propustili...

KAŽNJAVANJE UPORNIH PROMETNIH PREKRŠITELJA

Policija oduzela 1148 vozila

Najčitanije iz rubrike