Mozaik
PLANIRA SE ODRŽAVANJE 13. VELJAČE 2021. U OPATIJI

HRT: Uskoro natječaj za Doru 2021.
Objavljeno 16. listopada, 2020.
Hrvatska radiotelevizija odlučila je da će se Dora 2021. održati 13. veljače 2021. u Opatiji budu li to dopustili epidemiološki uvjeti. HRT će pripremiti četiri verzije održavanja festivala, kao što to čini i Eurosong, te će se Izbor hrvatske pjesme i predstavnika za Pjesmu Eurovizije 2021. sigurno održati, ali prema kojem scenariju, ovisi o situaciji s koronavirusom u veljači.

- Ono što je sigurno, to je da će natječaj za prijavu pjesama biti raspisan na mrežnim stranicama HRT-a 26. listopada i bit će otvoren do 10. prosinca 2020. - i vjerujem da ćemo i ove godine nastaviti rast ukupnog broja prijavljenih pjesama. Kao što ni Eurosong neće biti otkazan, neće biti otkazana ni Dora. Hrvatska sudjeluje na natječaju i nastavlja ponovo pokrenutu tradiciju izbora svog predstavnika na nacionalnom natjecanju - izjavila je urednica projekta Dore Uršula Tolj.

I ovaj put pobjedničku će pjesmu Dore odabrati žiri i publika, a poseban ocjenjivački sud sastavljen od predstavnika HRT-a i glazbenika iz strukovnih udruga birat će 16 finalista, koji će se boriti za prestižnu statuu Dore i svoje mjesto na eurovizijskoj pozornici u Rotterdamu u svibnju 2021. T.K.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike