Regija
PODUZETNIČKI INKUBATOR VINKOVCI

Slavonija jaka po ICT tvrtkama
Objavljeno 16. listopada, 2020.

VINKOVCI - U organizaciji Udruge VVIT iz Vinkovaca , u  prostorijama Poduzetničkog inkubatora Vinkovci,   održano je  predavanje na temu  ''Kako iskoristiti potencijale Slavonije u duhu Industrije 4.0'', a predavač je bio prof.dr.sc. Nedeljko Štefanić s Fakulteta strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu.

- Slavonija je jaka po ICT tvrtkama, a ICT sektor i digitalizacija su izuzetno važni i dosta europskog novca ići će prema tom smjeru. Želimo novac preko ICT sektora usmjeriti prema malim i srednjim poduzetnicima kako bi oni od toga imali koristi. Cilj je  bio okupiti sve resurse, odnosno Slavoniju, povezati i prepoznati koji su to potencijali koji se tu nalaze. Na ovom predavanju željeli smo vidjeti i koje su to mogućnosti digitalnih tehnologija,  rekao je Štefanić.

Prema riječima Krunoslava Josipa Čačića, voditelja Poduzetničkog inkubatora Vinkovci,
IT je uvijek zanimljiv i može čuda napraviti u svemu, pa i u Slavoniji.
- Poduzetnički inkubator može se pohvaliti da trenutno  ima samo tri ureda slobodna, deset ureda je zauzeto i svih pet proizvodnih prostora, pa smo premašili sve ciljeve zadane projektom i za 2020. i 2021. godinu. Ono čemu se nadam i što očekujem je da ćemo do kraja godine biti do kraja popunjeni', rekao Čačić.

Poduzetnički inkubator Vinkovci u ovom trenutku ima osigurane sve uvjete za organizaciju događaja za 30 ljudi i to je jedan od razloga zbog kojega je ovaj događaj organiziran u njihovim prostorima. Na kraju recimo da je jedan od  organizatora predavanja, bio Vice Božić, jedan od stanara Poduzetničkog inkubatora i predsjednik udruge VVIT.

Mario Kokaj

Možda ste propustili...

OPĆINA: OBAVIJEST, OPOMENA PA KAZNA

Za zapuštene okućnice kazne od 300 do 1300 €

CRVENI KRIŽ: MEĐUŽUPANIJSKO NATJECANJE

OŠ Bilje i Medicinska škola Osijek pobijedili

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana