Sport
BIJELO-PLAVI U PUNOM POGONU

Dolazi li u subotu s Nenadom Bjelicom i novi napadački adut?
Objavljeno 16. listopada, 2020.
Ramon Mierez ima manjih problema s mišićem, a izgledi za njegov nastup u nedjelju protiv Lokomotive još uvijek su 50:50

U Gradskom vrtu još uvijek traju određena iščekivanja. Momčad se nakon prvenstvene stanke okupila, a posljednji su se jučer poslijepodne treninzima priključili slovenski reprezentativci Damjan Bohar i Mario Jurčević.


Sada se još čeka dolazak trenera Nenada Bjelice, koji je na kućnom oporavku nakon operacije kralježnice. U početku se govorilo kako će se Nenad momčadi priključiti već sredinom ovog tjedna, no očito mu se ne preporučuje duže stajanje i slični napori, pa je njegov povratak u Osijek ipak malo prolongiran, a trebao bi se dogoditi sutra. U svakom slučaju, Bjelicu se može očekivati na klupi u nedjeljnom okršaju protiv nogometaša Lokomotive, no glavno je pitanje hoće li Bjelica u subotu sa sobom dovesti i novi napadački adut za kojim traga. Tog dana će, naime, biti posljednji rok za dovođenje novih igrača.

Maksimalni Poms

Povratak šefa očekuje se u odličnom raspoloženju jer otkako je on preuzeo kormilo, bijelo-plavi na domaćoj sceni nižu isključivo pobjede. Pet su ih ostvarili, četiri prvenstvene i jednu u Kupu, s tim što ih je u posljednja dva susreta (Šibenik i Crikvenica) zbog Bjeličine operacije sa "zapovjednog mosta" vodio njegov pomoćnik Rene Poms. Austrijanca su, pak, u šali već prozvali "mister 100 posto". Naime, on je u dva navrata mijenjao Nenada Bjelicu na klupi Dinama i tada je ostvario dvije pobjede (Istra 1961 u prvenstvu te Benfica u osmini finala Europske lige), a tomu je dodao dva trijumfa s Osijekom. Zanimljivo, jedini pogodak koji su primile momčadi kada je Poms sjedio na klupi dogodio se protiv najslabijeg suparnika od ta četiri - Crikvenice.


- Sve je to plod momčadskog rada. Znam koji je moj posao i pokušavam ga obaviti na najbolji mogući način, što i nije teško jer Nenad je postavio vrlo jasne zahtjeve, koje momčad potpuno slijedi - rekao je Rene Poms, pomoćni trener NK Osijek.


Naravno, svi u osječkom prvoligašu žele da im se trener što prije vrati jer to bi značilo kako su njegovi zdravstveni problemi stvar prošlosti. Pred Osijekom je zanimljiv mini ciklus u kojem mu se nude izazovne stvari. Istina, u njemu će u četiri susreta triput biti gosti, ali ako budu uspješni u tom razdoblju, novu prvenstvenu stanku, koja je na rasporedu sredinom studenoga, dočekat će u već vrućoj atmosferi. Naime, prvi susret nakon te stanke bit će onaj s Dinamom, a nastavi li se dotad Osijekov pobjednički niz, bit će luda kuća u gradu na Dravi.
Mierez na vagi


No to je još jako daleka obala, a plovidba prema njoj počinje nedjeljnim susretom s Lokomotivom. "Lokosi" su ojadili bijelo-plave na kraju prošle sezone, kada su im u izravnom susretu oduzeli drugo mjesto i plasman u kvalifikacije Lige prvaka. To bi Osječanima, između ostalog, trebao biti motiv više za pobjedu u tom susretu. Trenutačno je još uvijek glavno pitanje hoće li spreman za nastup biti Ramon Mierez. Njegova ozljeda mišića nije toliko neugodna koliko ju mogu pogoršati vremenski uvjeti koji vladaju u Osijeku, a posljedica će biti i težak teren za igru. Uostalom, do susreta su još dva dana, pa će se vidjeti u kakvom će stanju biti Mierez, ali i kakvi će biti uvjeti za igru. U svakom slučaju, izgledi za njegov nastup još uvijek su 50:50. Nažalost, nikakvih izgleda za nastup nema Merveil Ndockyt, koji se s reprezentaivnog okupljanja vratio s koronavirusom, pa je u samoizolaciji, radi se o blažim simptomima. Srećom, Merveil nije došao u kontakt ni sa kim iz kluba, nego se prije dolaska na stadion podvrgnuo testiranju, koje je dalo pozitivan rezultat. Tako se izbjegla mogućnost širenja virusa na ostale igrače i klupske djelatnike, što samo još jednom potvrđuje važnost prevencije i stalnog opreza kada je korona u pitanju.


Dalibor Keler
EROS GREZDA SE VRAĆA U SIJEČNJU
Eros Grezda bio je prisiljen probleme koje mu je stvaralo bolno stopalo riješiti operativnim zahvatom. Obavio ga je kod ugladnog hrvatskog ortopeda Borisa Nemeca u Specijalnoj bolnici za ortopediju i opću kirurgiju u Matljima. Operacija je uspješno obavljena početkom ovog mjeseca, a Grezda se još uvijek kreće s pomoću štaka. Rehabilitaciju i lagani rad mogao bi započeti za dva tjedna ako kontroni pregled prođe prema očekivanjima. Njegov potpuni oporavak realno je očekivati na početku zimskih priprema.
DRUGA MOMČAD U PONEDJELJAK
Reprezentativna stanka itekako je dobro došla momčadi Osijeka II nakon ludog ritma, u kojem je u 20-ak dana odigrala čak sedam utakmica. Ovog vikenda drugoligaška karavana se nastavlja susretima 10. kola, koje će zaključiti Osijek II i Dinamo II u ponedjeljak, 19. listopada.
Pred Osijekom je ciklus od četiri utakmice, unutar kojeg ga, nakon Lokomotive, čekaju tri gostovanja
Možda ste propustili...

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže zajedništvo i podršku

SLAVONSKI OBRAČUN U SUPERSPORT PRVOJ LIGI

U srazu sa susjedima motiv nam je još veći

Najčitanije iz rubrike