Regija
ZBOG UČESTALIH HULIGANSKIH DEVASTACIJA IMOVINE

Uskoro nadzorne kamere na nekoliko lokacija u Valpovu
Objavljeno 16. listopada, 2020.
VALPOVO

Kako su građani Valpova u posljednje vrijeme sve češće svjedoci neprimjerenog ponašanja pojedinaca te devastacije pojedinih lokacija u gradu, proteklih je dana u prostorima gradske uprave u Valpovu održan sastanak Savjeta za prevenciju grada Valpova, kojem su nazočili zamjenica gradonačelnika Ana Brajnović, zamjenik načelnika Policijske postaje Belišće Nikola Pepić, ravnateljica Dječjeg vrtića Moj Bambi Valpovo Vedrana Kuna, logopetkinja SOS Dječjeg sela Ladimirevci Ana Kantor, zapovjednik DVD-a Valpovo Stjepan Koški, pedagoginja u Srednjoj školi Valpovo Zdenka Lončarić i ravnatelj Osnovne škole Matije Petra Katančića Valpovo Dalibor Košutić.

"Glavna tema sastanka bila je upravo uništavanje imovine osnovne škole u Valpovu. Ravnatelj škole objasnio je okupljenima kako su okupljanja tijekom vikenda u dvorištu osnovne škole učestala, a u kasnim večernjim satima tamo se okupi velik broj djece koja devastiraju vanjsku učionicu, novoobnovljenu školsku fasadu i okoliš općenito", objavljeno je na mrežnim stranicama Ureda gradonačelnika Valpova.

Zamjenik načelnika belišćanske Policijske postaje kazao je da im je situacija poznata te je najavio da će uvesti pojačane patrole kod škole, kao i na ostalim kritičnim mjestima. Pedagoginja Zdenka Lončarić pak dodala je kako je potrebno više energije uložiti u razvijanje preventivnih programa usmjerenih učenicima viših razreda osnovne škole i učenicima srednje škole, a zamjenica gradonačelnika najavila je da će u skoroj budućnosti kod škole biti postavljene kamere, koje će biti financirane novcem Mjesnog odbora Valpovo.

Valja podsjetiti da se o potrebi postavljanja nadzornih kamera na određenim, kritičnim, lokacijama u Valpovu govori već godinama, a dodatni poticaj nadležnima za konkretne korake u tom smjeru bila je nedavna devastacija imovine valpovačke osnovne škole, pri čemu je teško oštećena tek postavljena i uređena učionica na otvorenom, što je zgrozilo Valpovčane. Usto, istog vikenda zabilježeni su vandalski ispadi i na drugim lokacijama u gradu: na igralištu pokraj Dječjeg vrtića Maza uništena su igrala, a huligani su "nasrnuli" i na zaštitne stupiće, izvadili ih iz betona te većinu pobacali u Karašicu... L. Aničić
Možda ste propustili...

SELO PRED IZUMIRANJEM S 23 STANOVNIKA

Asfalt u Kladavac stigao prekasno - ljudi su otišli

PROJEKT ZA RASTEREĆENJE RODITELJA

Traže 50.000 € za dječje aktivnosti

Najčitanije iz rubrike