Regija
ZAVRŠENA MONTAŽA VRLO KVALITETNE DIGITALNE OPREME

Uskoro 3D filmovi u kinu u Županji
Objavljeno 16. listopada, 2020.
ŽUPANJA


Ministarstvo kulture u ovoj je godini za digitalizaciju kina Mladost u Županji osiguralo 300.000 kuna, a ostatak sredstava osigurat će Grad.


- Grad je proveo postupak javne nabave, odabrao tvrtku koja nam je ponudila ugradnju kompletne digitalne 3D kinoopreme u iznosu od 531.831,25 kuna. Nabavljen je digitalni kinoprojektor i računalna oprema, ozvučenje te filmsko platno dimenzija osam puta četiri metra. U srijedu je završena montaža opreme i konačno su stvorene sve pretpostavke za kinoprojekcije – ističe Branko Stojčić, direktor gradske tvrtke Stanobiro, koja upravlja kinom. Predstoji odabir distributera filmova i sam ustroj funkcioniranja kina, određivanje vremena za projekcije i drugih pojedinosti. Digitalizacija će omogućiti nove sadržaje i aktivirati ovo kino, jer digitalna tehnologija uz kvalitetu donosi i niz drugih prednosti, kao što su aktualan repertoar i lakša nabava filmova. Sredinom studenoga počinju projekcije, naravno, u skladu sa svim epidemološkim preporukama. Posjetitelji će filmske hitove u Županji moći gledati istovremeno kad su i premijere u Zagrebu te u drugim gradovima. Moći će uživati u najnovijoj tehnologiji, odličnoj kvaliteti slike i zvuka te u 3D projekcijama.
Zahvaljujući financijskoj potpori Ministarstva koje je do sada uložilo više od 3,5 milijuna kuna, Grad oko 1,3 milijuna kuna, manji dio i Županija, proteklih je godina dvorana kina Mladost temeljito obnovljena i uređena i zabljesnula je novim sjajem. M.L.O.
Možda ste propustili...

HRVATSKA PROVINCIJA SV. JERONIMA FRANJEVACA KONVENTUALACA

Mons. Tadiju Pranjića franjevci su proglasili dobrotvorom provincije

DOBILI 29.000 EURA

Uskoro obnova Doma kulture

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana