Mozaik
TOP-LISTA PRODAJE ALBUMA U FIZIČKOM IZDANJU

Opća opasnost
na trećem mjestu
Objavljeno 15. listopada, 2020.
Legendarni Bajaga i Instruktori objavili su novi, trinaesti, studijski album "Ovaj svet se menja" te se tako našli kao jedini novi ulaz na top-listi prodaje albuma u fizičkom izdanju. Album donosi devet pjesama, otprije dobro poznatih, ali ponovo snimljenih i masteriranih. Radi se o televizijskim i filmskim hitovima, kao i onima iz mjuzikla te pjesama koje je Bajaga napisao za druge. Bajagin prepoznatljiv vokal i izričaj, vrhunska svirka njegovih Instruktora i činjenica da je sve snimljeno u Studiju O kod Olivera Jovanovića garancija su da se radi o vrhunskom rock-albumu s pop-primjesama. Izvršni producent je Dragoslav Gane Pecikoza, a producent albuma Aleksandar Saša Habić, kultno ime i vjerni suradnik Bajage i Instruktora. Za sjajno likovno oblikovanje albuma zaslužan je Vukašin Marković, koji je cijeli album uobličio kao osobnu iskaznicu članova benda. Album izdaje diskografska kuća Croatia Records.


Prvo mjesto i dalje drže talentirani glazbenici Božo Vrećo & Edin Karamazov s albumom "Lachrimae". Na drugom mjestu ljestvice je world music diva Amira Medunjanin i njezin "kafanski" album "For Him and Her". Treće mjesto pripalo je rockerima iz Opće opasnosti s albumom "Opća opasnost u Domu sportova". Sva tri albuma izdaje Croatia Records.


Kada je riječ o poretku prodaje stranih albuma, na prvo je mjesto ponovo došao album koji na naše tržište donosi Menart, "Fine Line", popularnog Harryja Stylesa. Na drugo mjesto došao je novi ulaz, album "It‘s Alive II", pankera iz Ramonesa. Album na naše tržište donosi Dancing Bear. Treće mjesto pripalo je Rolling Stonesima s albumom "Goats Head Soup". Album za naše tržište izdaje Universal Music Hrvatska.


Tjednu top-listu prodaje Hrvatska diskografska udruga donosi na osnovi podataka prikupljenih sa 164 prodajna mjesta iz cijele zemlje i internetskih trgovina diskografskih kuća. T.K.
Možda ste propustili...

NA PODRUČJU JUŽNE KALIFORNIJE

Lego kockice na udaru lopova

NATJEČAJ INMUSIC BREAKTHROUGH POWERED BY EUROPAVOX

Zasviraj na omiljenom festivalu!

Najčitanije iz rubrike