TvObzor
SHAKESPEARE I HATHAWAY - PRIVATNI ISTRAŽITELJI

Druga sezona luckaste BBC-jeve kriminalističke serije
Objavljeno 16. listopada, 2020.

Osebujni detektivski dvojac gledamo u drugoj sezoni luckaste BBC-jeve kriminalističke serije koja obiluje ubojstvima, humorom i tajanstvenim slučajevima. Frank i Lu posve su različiti. Frank je talentiran i mrzovoljan detektiv s izvrsnim instinktima. Lu je šarmantna frizerka koja često upada u nevolje. Njih dvoje nipošto ne bi trebali raditi zajedno, ali nekako se i to dogodilo. Ovaj neobični i vrlo zabavni detektivski par ponovno je u akciji. Rade u Stratfordu na Avonu, rodnom mjestu Williama Shakespearea. Slikovite ulice vrve turistima, ali i lukavim zločincima, muljatorima i varalicama. Mjesni teniski klub okupljalište je uglađenog srednjeg sloja, ali na svakom koraku ima mutnih poslova. U noći je nestao čistokrvni pas, a glavni sumnjivci su osobni trener i stilist. Prijevara, iznuda, poroci, krađa identiteta i korupcija vrebaju ispod površine ovog naizgled krasnog gradića. Frank i Lu moraju naučiti vjerovati jedno drugomu, iako se ne vole baš uvijek. Dobrodošli u rodno mjesto slavnog barda, gdje je stvarnost čudnija od fikcije i podli zločinci upadaju u vrlo zanimljive i dramatične situacije.

Glavne uloge u serijalu, čija je prva epizoda na rasporedu 19. listopada, u 15.51, na HRT-u 1, tumače Mark Benton, Jo Joyner, Patrick Walshe McBride i Amber Aga. Autori serijala su Paul Matthew Thompson i Jude Tindall.

Nikola Kučar
PRVA EPIZODA
Odvjetnik George Gonzalo obraća se Franku i Lu za pomoć uime svog neobičnog i vrlo dragocjenog četveronožnog klijenta. Mješanac Tim, nasljednik golemog bogatstva Theodorea Athenaeusa, pobjegao je od života u luksuzu u imućnom Miranda Parku. Frank i Lu mogli bi dobiti nagradu vrijednu 25.000 funta za njegov sigurni povratak. Moraju otkriti zašto je Tim pobjegao i kamo ispitujući njegovo osoblje, među kojim su veterinarka Antigone Carter, osobni trener Wayne, stilist za životinje Benoit, i ekscentrični pogrebnik za pse Leonard Baxter. Slučaj se zahukta kad Gonzalo od otmičara primi snimku sa zahtjevom za otkupninu od 200.000 funta, i tako dozna da Tim nije pobjegao, nego su ga oteli. Kad Lu otkrije da je netko mijenjao snimku nadzorne kamere iz noći nestanka, čini se da je Tima oteo netko iznutra. Ali tko bi htio napakostiti usamljenom i razmaženom psiću?
Možda ste propustili...

JOLE KAO GOST PANELIST U ‘’TKO TO TAMO PJEVA?’’

Atmosfera me potpuno obuzela, stvarno sam uživao

PSIHOLOŠKI TRILER “KRIVI SPOJ” STIGAO U DOMAĆA KINA

Dopisivanja, moderni dejtovi i opasnost

Najčitanije iz rubrike