Sport
COVID-19 I U GRADSKOM VRTU

Korona u NK Osijek: Ndockyt se iz reprezentacije vratio zaražen
Objavljeno 15. listopada, 2020.
Kongoanac se osjeća dobro, nalazi se u samoizolaciji i nije bio u kontaktu s nikim iz Kluba

Pandemija koronavirusa, koja ponovno jača diljem svijeta, zahvatila je i NK Osijek. Prvoligaš iz Gradskog vrta objavio je kako je jedan njegov nogometaš pozitivan na bolest COVID-19, ne navodeći detalje, međutim, vrlo se brzo saznalo o komu je riječ. Vijest je potvrđena čak iz Konga, jer se radi o njihovom reprezentativcu Merveilu Ndockytu.


Krilni veznjak bijelo-plavih zarazio se na reprezentativnom okupljanju, a nakon povratka u Osijek napravio je test na koronu, a nalaz je pozitivan. Kako se navodi u priopćenju NK Osijek, Kongoanac se osjeća dobro, nalazi se u samoizolaciji, a nije bio u kontaktu s nikim iz Kluba po povratku s okupljanja svoje reprezentacije. A dobra je vijest i da su svi ostali nogometaši bijelo-plavih, koji nisu sudjelovali na reprezentativnim akcijama u ovom terminu, testirani tijekom tjedna te da nitko nije pozitivan.


- Posljednje, pojedinačno testiranje na koronavirus jednom je našem nogometašu otkrilo da je pozitivan. Sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka (GDPR) ovom prilikom ne objavljujemo njegov identitet, no činjenica je da se zarazio tijekom kraćeg boravka izvan Osijeka, odnosno reprezentativne stanke koju je koristio da bi se odazvao pozivu svoga nacionalnog saveza. Igrač ima blage simptome bolesti, dakle osjeća se dobro, a bitno je istaknuti kako po povratku u naš grad nije bio ni u kakvom kontaktu sa suigračima i drugim ljudima iz Kluba, nego je izravno išao na testiranje. Sada je u samoizolaciji, kako je to već propisano epidemiološkim mjerama, sukladno preporukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske. Početkom ovoga tjedna obavljeno je i grupno testiranje svih naših prvotimaca te članova stručnog stožera, a svi su rezultati bili negativni - stoji u priopćenju NK Osijek.


Ndockyt je prošlog vikenda nastupio za svoju zemlju u prijateljskom susretu protiv Gambije, a osim njega iz te afričke reprezentacije zaražen je i krilni napadač Ludogoreca Mavis Chibota.
Tako se dodatno komplicira kadroviranje za nedjeljnu prvenstvenu utakmicu protiv Lokomotive, jer Ndockyt je svakako bio jedna od opcija za određenu minutažu, bar ulaskom s klupe. Dosta je upitnika oko sastava za taj dvoboj, jer u najboljem stanju nisu ni Petar Bočkaj, Mihael Žaper ni Ramon Mierez. Možda je najviše upitnika oko argentinskog napadača koji je u ovih nekoliko utakmica pokazao kako će biti velika prevaga za bijelo-plave, no upravo zbog razmišljanja na dulje staze neizvjesno je hoće li se s njegovim mišićem riskirati nastup već sada, ili mu ipak ostaviti više vremena za oporavak. Do te je odluke ostalo još nekoliko treninga, a u Gradskom vrtu se, naravno, nadaju i kako kasniji povratak slovenskih reprezentativaca Damjana Bohara i Marija Jurčevića, koji su sinoć gostovali u Moldaviji, neće donijeti dodatne glavobolje Nenadu Bjelici i njegovom stručnom stožeru.


Goran Roguljić
Todoroski na posudbu u Šibenik
Desni bočni bijelo-plavih Todor Todoroski do kraja sezone bit će na posudbi u Šibeniku. Prvoligaš sa Šubićevca već je neko vrijeme pokazivao zanimanje za privremenim angažmanom mladog makedonskog reprezentativca, a jučer je posudba i definitivno potvrđena. Time je kompletirana lista igrača koji će ove sezone minutažom u drugim sredinama pokušati izboriti mjesto u prvoj momčadi Osijeka. Još ranije su na posudbe otišli Mihail Caimacov (Olimpija), Robert Ćosić (Rudeš), a nedavno su isto napravili i Josip Špoljarić (Istra 1961) te Luka Marin (Olimpija).
Možda ste propustili...

MURSAŠI SE ISKAZALI U KAŠTELANSKOJ MAJSTORICI

Najtežom stazom ponovno do finala doigravanja za prvaka

U OSJEČKOM PERIVOJU SPREMAJU SE ZA MEĐUNARODNI TURNIR

Osijek Open i ove će godine okupiti brojno i vrlo dobro tenisko društvo

Najčitanije iz rubrike