Sport
POBJEDA NAD GRČKOM

Hrvatsku od Eura U21 dijele još
pobjede nad Škotskom i Litvom
Objavljeno 15. listopada, 2020.

Vezani članci

HRVATSKI U21 NOGOMETAŠI SLAVILI U KVALIFIKACIJAMA ZA EURO

Majer pogodio za pobjedu s kojom smo sad korak bliže odlasku na EP

Hrvatska U21 nogometna reprezentacija pobjedom u Grčkoj (1:0) napravila je velik korak prema plasmanu na Euro, koji će se sljedeće godine održati u Mađarskoj i Sloveniji. Dva kola prije kraja kvalifikacija Hrvatska je i dalje trećeplasirana u skupini 4 sa 16 bodova, dva manje od Češke (utakmica više) i jedan manje od Škotske, no s pobjedama u preostalim dvobojima, u studenom kod Škotske (12. 11.) i kod kuće protiv Litve (17. 11.), sigurno će završiti kao prvoplasirana.


Posrtajima u prvom dijelu kvalifikacija mladi su se Vatreni doveli u situaciju da nemaju više prostora za krivi korak kako bi zadržali realne izglede za odlazak na kontinentalnu smotru. Za to im je praktički jedina opcija osvojiti skupinu 4 jer će kao drugoplasirani teško to ostvariti. Naime, UEFA je zbog pandemije koronavirusa djelomično promijenila sustav kvalifikacija, pa drugo mjesto više ne jamči dodatni pokušaj. Umjesto doigravanja, na Euro će uz pobjednike skupina i pet najboljih drugoplasiranih reprezentacija, a s obzirom na to da bi Hrvatska u tom slučaju (s remijem ili porazom u Škotskoj) već ispustila 10 ili 11 bodova, moralo bi joj se poklopiti dosta rezultata u ostalim skupinama kako ne bi "izvisila".


Ovako je ipak najednostavnije, sigurnom izvedbom u Ateni hrvatski su mladi reprezentativci ostali vladari svoje sudbine te se ne moraju opterećivati nikakvim kalkulacijama. Zadovoljan zbog takvog raspleta je i izbornik Bišćan, čiji su igrači i drugi put u nešto više od mjesec dana slavili protiv Grčke.
- Zadovoljan sam, očekivali smo da će ovo biti teško gostovanje jer će Grci htjeti pokazati da rezultat iz Varaždina nije realan. Napravili su sve ne bi li nam pomrsili račune, stavili su nas na loš teren jer smo najbolji u kreaciji i kombinatorici, no bilo je važno sačuvati disciplinu, ozbiljnost i čekati svoju šansu. Kada smo zabili gol, bili smo pametni i odgovorni te bez velikog stresa dočekali kraj utakmice. Ostvarili smo veliku pobjedu, stavili tri nova boda na svoj konto i napravili još jedan korak prema krajnjem cilju, plasmanu na Europsko prvenstvo. Samo nam obje preostale pobjede garantiraju odlazak na Euro, da nam je netko ponudio takav scenarij, odmah bismo ga prihvatili. Imamo dobru šansu, optimizam temeljimo na svemu što smo vidjeli na posljednjim okupljanjima i vjerujemo da možemo posao odraditi do kraja - rekao je Bišćan nakon uspješnog "dvokoraka" u listopadskom dijelu kvalifikacija. G. Roguljić


Goran Roguljić
Hrvatsku od Eura U21 dijele još pobjede kod Škotske i kod kuće s Litvom
6

reprezentacija već je osiguralo Euro: Engleska, Rusija, Španjolska, Danska, Nizozemska i Švicarska
Možda ste propustili...

ZEKIĆ NA RASPOOLAGANJU NEĆE IMATI VEZNJAKA

Na Istru 1961 bez Čokaja

SAVATE PRVENSTVO HRVATSKE

HUS-u četiri medalje

Najčitanije iz rubrike