Sport
"KAUBOJI" U STUDENOME U OSIJEKU

Ivan Čupić vraća se u staro društvo
Objavljeno 15. listopada, 2020.
Hrvatska rukometna reprezentacija u studenome će se okupiti nakon više od devet mjeseci otkako su poraženi u finalu Europskog prvenstva u Stockholmu. U međuvremenu dogodio se prekid svih natjecanja zbog pandemije, odgoda prvo kvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre, a potom i Olimpijskih igara, pa je prvi razlog okupljanja nakon EURA nastup u EHF Euro cupu. U njemu će sudjelovati finalisti posljednjeg Europskog prvenstva (Hrvatska i Španjolska) te domaćini predstojećeg EP-a sljedeće godine koje će se održati u Slovačkoj i Mađarskoj, odnosno sve reprezentacije koje ne moraju igrati kvalifikacije za EP. Naši će se rukometaši prvo sastati upravo sa Slovačkom, 4. studenoga, u Bratislavi, da bi tri dana kasnije reprezentaciju Mađarske ugostili u dobro poznatom im ambijentu osječke dvorane Gradski vrt. Na popisu izbornika Line Červara najveća iznenađenja su povratak dvojice "senatora". Zapravo, povratak Manuela Štrleka i nije iznenađenje, nakon što se Štrlek proljetos (nepotrebno) javno ispričao, jer je zbog "obiteljskih razloga" propustio nekoliko posljednjih reprezentativnih okupljanja, što su mu čelnici Saveza prilično zamjerili. Sada je, čini se, taj incident izglađen, pa će se lijevo krilo mađarskog Veszprema ponovno naći u reprezentativnom okružju. Zato iznenađuje povratak još jednog iskusnog krilnog igrača. Lino Červar, naime, uputio je poziv desnom krilu Vardara Ivanu Čupiću, koji se već ranije dvaput oprašta od reprezentativnog dresa. Prvi put nakon Olimpijskih igara u Riju de Janeiru, a drugi put nakon nastupa na Europskom prvenstvu 2018., kojem smo bili domaćini. Proljetos je Ivan Čupić, gostujući s Vardarom u Našicama, naglasio kako će ubuduće biti samo "najveći navijač reprezentacije". No, u kolovozu je u razgovoru za jedan makedonski portal poslao signal izborniku riječima:


- Mislim da mi nešto nedostaje. Nedostaje mi Hrvatska, dres - rekao je tada Čupić kojemu je očito Červar uslišio želje.

Međutim, nije razlog pozivu samo "Čupkova" želja za povratkom, nego i očiti problem s desnim krilima. Zlatko Horvat se, čini se, odlaskom iz PPD-a Zagreb u Metalurg, "udaljio" i od reprezentacije. Osim Čupiću, poziv za desno krilo upućen je i igraču PPD-a Zagreb Josipu Božiću Pavletiću koji se, vjerujemo, konačno oporavio od ozljeda. Čini se kako se "srebrni iz Stockholma" Vlado Matanović nije kroz dres Zagreba ponovno nametnuo Červaru koji, zasad, i dalje u pričuvi drži NEXE-ova desna krila Ivana Vidu, koji ima reprezentativnog iskustva kao sudionik SP-a 2019. u Njemačkoj, i vrlo perspektivnog Frana Miletu. Od igrača NEXE-a na glavnom popisu našao se samo lijevi vanjski Halil Jaganjac. Dakako, u stožeru će biti i trener NEXE-a i prvi Červarov pomoćnik Hrvoje Horvat. Inače, kada spominjemo stožer treba spomenuti kako je njegov član, u funkciji sportskog direktora, ponovno Igor Vori, nakon što je nedavno smijenjen s mjesta trenere u PPD-u Zagreb. K.Lacković
ČERVAROV POPIS ZA BRATISLAVU I OSIJEK
Vratari: Marin Šego, Ivan Pešić; krila: Ivan Čupić, Josip Božić Pavletić, Manuel Štrlek, David Mandić; pivoti: Željko Musa, Marino Marić, Ilija Brozović, Marin Šipić; vanjski igrači: Marko Mamić, Domagoj Duvnjak, Halil Jaganjac, Matej Hrstić, Luka Cindrić, Igor Karačić, Domagoj Pavlović, Šime Ivić i Ivan Martinović.
Najčitanije iz rubrike