Novosti
MATO RIMAC U BANSKIM DVORIMA

Ulaganje u industriju električnih automobila
Objavljeno 15. listopada, 2020.
Premijer Andrej Plenković u srijedu se sastao s Matom Rimcem, osnivačem i direktorom tvrtke Rimac Automobili, a razgovarali su o potencijalima industrije električnih automobila u Hrvatskoj.


Investicije koje Rimac Automobili planiraju imaju širi kontekst razvoja lokalne i nacionalne prometne, ali i obrazovne te razvojno-istraživačke infrastrukture, stoji u priopćenju sa sastanka. Premijer je "izrazio podršku razvojnim inicijativama i investicijama tvrtke Rimac Automobili te najavio institucionalnu podršku svim investitorima koji u Hrvatskoj razvijaju i primjenjuju najnovije tehnologije". Bilo je riječi i o projektima koji bi se mogli uvrstiti na listu za financiranje iz nadolazećih programa pomoći, uključujući Fond za oporavak i otpornost EU-a i novi Višegodišnji financijski okvir EU-a.


Mate Rimac predstavio je i planiranu gradnju kampusa koji će sadržavati sjedište tvrtke, istraživačko-razvojna postrojenja, pametnu tvornicu visokotehnoloških komponenti i električnih automobila te dodatnih sadržaja. Ulaganje u kampus omogućit će realizaciju većeg broja projekata te serijsku proizvodnju, a planira se otvaranje ukupno 2300 radnih mjesta za visokoobrazovane stručnjake, navodi se u priopćenju.
Tvrtka planira i gradnju centra za ispitivanje tehnologije i komponenti za električna vozila koji je nužan za zadovoljavanje sve veće potražnje za uslugama tvrtke te proširenje usluga na ispitivanje baterijskih sustava, pogonskog sustava i ekološke prihvatljivosti takvih sustava. H
Možda ste propustili...

NACIONALNO I ETNIČKI MOTIVIRAN INCIDENT U PANČEVU U SRBIJI

Napadnuti hrvatski državljani, napadač pritvoren

“MIGRACIJE - TRŽIŠTE RADA - ADMINISTRACIJA”

Velika potražnja za radnicima vladat će još nekoliko godina

SUFINANCIRANJE PROJEKATA IZ FONDOVA EUROPSKE UNIJE

Objavljivanje natječaja uhvatilo je tempo