Regija
I PEKAR BIO U FINALU ZLATNE KOŠARICE

Mjesečno proizvedu 1,5 mil. kilograma pekarskih proizvoda
Objavljeno 15. listopada, 2020.
VINKOVCI - U finalu ovogodišnje Zlatne košarice, godišnje nagrade za najbolja ostvarenja u maloprodaji i industriji robe široke potrošnje što je dodjeljuje magazin i portal Ja TRGOVAC, našla se i vinkovačka tvrtka Pekar d.o.o., koju je 1989. osnovao Tomislav Radić. On je prije ratnih događanja započeo obiteljsku pekarsku priču prepoznavši velike potrebe za proizvodima takve vrste na vinkovačkom području te ostvarivši svoju dugogodišnju želju - okušati se u proizvodnji. U početku su proizvode pekare prodavali u vlastitim maloprodajnim jedinicama, a zatim je počela i veleprodaja, svim drugim trgovcima i ustanovama u okruženju. Posao se 90-ih dobro razvijao, a 2005. obitelj Stanić, vlasnik trgovačkog lanca Boso, tada već poznati slavonski trgovci, ulazi u suvlasništvo Pekara i pekarskim proizvodima potpuno otvara svoje tržište.

- Trenutno imamo više od 400 zaposlenih i naši se proizvodi mogu kupiti u cijeloj Hrvatskoj u trgovačkim društvima Boso, NTL, Lidl, Kaufland, Spar, Tommy i na mnogim drugim mjestima. Najveći smo pogon u ovom dijelu Europe za proizvodnju lepinja i sličnih proizvoda i izvozimo ih u desetak europskih država, najviše u Njemačku, kao i za proizvodnju krušnih mrvica te radimo robnu marku krušnih mrvica za sve veće trgovačke lance u Hrvatskoj i Sloveniji. Izvozimo više od 40 posto proizvodnje. O nama i našem pogonu, koji se prostire na 5000 četvornih metara, najbolje govore brojke. Mjesečno ukupno proizvedemo više od milijun i pol kilograma raznih proizvoda, isporučimo godišnje 50.000 paleta zamrznute robe, ili više od 1500 kamiona, imamo 30 vlastitih vozila za dnevnu dostavu pekarskih proizvoda, svako jutro svježe pekarske proizode dovozimo na 500 lokacija - kaže Domagoj Radić, prvi čovjek prodaje Pekara. Dodaje kako pandemija zasad nije znatnije naštetila poslovanju jer su na vrijeme osigurali sve potrebne mjere pa se poslovanje odvija nesmetano, kao i do sada, u tri smjene.

- Naravno, Pekar d.o.o. ima plan ekspanzije iz godine u godinu, a cilj za sljedeću godinu jest povećati proizvodnju za minimalno deset posto. Kompletno smo certificirani IFS certifikatom, koji našim kupcima jamči sljedivost, kvalitetu i sigurnost od nabave sirovina do isporuke gotovog proizvoda – kaže Domagoj Radić.

Uz tu uspješnu vinkovačku tvrtku vezana je i zanimljivost da zapošljava 30-ak stranih radnika, i to iz dalekog Nepala. Dobri su radnici, ali Vinkovci su im samo usputna postaja i odskočna daska za zapadne zemlje. M. Flego
Možda ste propustili...

DVD BENIČANCI

Za dom 30.000 €

TISUĆLJEĆA MEĐU RIJEKAMA

Arheološka izložba u Etnološkom centru

KAMEROM SNIMATELJA ŽELJKA FELBARA

Veliko jezero, Europska Amazona, Velika rijeka

Najčitanije iz rubrike