Regija
INDUSTRIJSKA BAŠTINA BELIŠĆA

Napreduje obnova paleja i glavnog trga
Objavljeno 14. listopada, 2020.
BELIŠĆE - Sukladno s najavama, proteklih se mjeseci u Belišću intenzivno radi na uređenju pristupnih površina između zgrada zaštićene kulturne baštine i na obnovi palače Gutmann. Cijeli projekt provodi se u sklopu jednog od dosad najvećih projekata "List do lista, industrijska baština Belišća", potvrđeno je ovih dana iz Grada.


Projekt "List do lista, industrijska baština Belišća" sufinancirala je Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj u financijskom razdoblju 2014. - 2020. Uz nositelja, Grad Belišće, partner na projektu je gradska Turistička zajednica.


"Ovim projektom Grad Belišće ulaže u rekonstrukciju najvažnijeg objekta industrijske baštine u gradu Belišću, zaštićenog kulturnog dobra, palače Gutmann i njegovu prenamjenu u interpretacijski centar industrijske baštine. Uz obnovu palače, koja je teško stradala u Domovinskom ratu, a koja je prepoznatljivost Belišća, predviđeno je i uređenje pristupnih površina, uključujući i središnji gradski trg, Trg Ante Starčevića, te opremanje prostora Muzeja, sve s ciljem osnaživanja turističkog potencijala i atraktivnosti grada Belišća", poručuju Belišćani.
Ukupna vrijednost projekta iznosi više od 25,7 milijuna kuna, od čega nepovratna sredstva iz EU-a iznose 16,9 milijuna kuna, a Grad će uložiti svojih 8,8 milijuna kuna. Provedba projekta trajat će od 1. rujna 2019. do 1. rujna 2022. L.A.
Možda ste propustili...

BRINUT ĆE SE O 36 STARIJIH OSOBA

Ugovori o radu i bicikli za 6 žena

IAKO SE TEMPERATURE VEĆ PENJU DO 30

Preuranjeno ljeto neće požuriti sezonu bazena

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana