Regija
16. DANI MATICE HRVATSKE U VINKOVCIMA

Dokumentarac, predstavljanje knjiga, fotoizložba, modna revija etnoudruge
Objavljeno 14. listopada, 2020.
VINKOVCI - Prikazivanjem dokumentarnog filma "Zašto pješačim" i predavanjem Nikole Horvata u četvrtak, 15. listopada, u 19 sati počinju 16. Dani Matice hrvatske u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

U programu za Vinkovce u nedjelju, 18. listopada, u 10.30, u crkvi sv. Euzebija i Poliona služit će se sveta misa za sve preminule članove vinkovačkog ogranka Matice hrvatske.

U ponedjeljak, 19. listopada, s početkom u 19 sati u dvorani Matice održat će se promocija romana Vinka Juzbašića "Dodir neba".

Izložba fotografija "Retrospektiva 2020" Zvonimira Tanockog, u povodu 60 godina života i 40 godina umjetničkog rada, bit će otvorena 20. listopada u 19 sati u Galeriji "Slavko Kopač".

Petar Elez predstavit će svoju zbirku pjesama "Da Tebi hvalu kažem" u četvrtak, 22. listopada, u 19 sati u dvorani Ogranka. Susret s Hrvatima iz Argentine (Comodoro Rivadavia) videovezom održat će se u subotu, 24. listopada, s početkom u 19 sati, također u Matičinoj dvorani. U utorak, 27. listopada, s početkom u 19 sati u istom prostoru bit će predstavljena nova knjiga Josipa Jurčevića "Komunistički teror i mučeništvo Crkve, djelovanje Udbe protiv Crkve u Hrvatskoj 1945. – 1991.".

Dani Matice hrvatske u Vukovarsko-srijemskoj županiji završit će 30. listopada, kada će u dvorani Matice od 19 sati biti prikazan rad i održati se modna revija Etnoudruge "Vrijedne ruke" iz Vinkovaca, ususret njezinu desetom rođendanu.

Tijekom 16. Dana Matice hrvatske u Vukovarsko-srijemskoj županiji sva izdanja Matice Ogranka Vinkovci bit će na prigodnoj prodaji, uz popust od pedeset posto. M. Kokaj
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana