Regija
JAVNI PROSTOR ZA DOSTOJAN ISPRAĆAJ

U gradnju mrtvačnice uložit će 520.000 kuna
Objavljeno 14. listopada, 2020.
IVANOVO - Prije dva tjedna počela je gradnja mrtvačnice u Ivanovu vrijedne 520.000 kuna. To će biti prizemni objekt površine stotinjak četvornih metara s trijemom. Radove izvodi Marin obrt za građevinu iz Donjeg Miholjca, izabran između tri ponuđača, a realizacija projekta gradnje mrtvačnice planirana je za deset mjeseci.

– Projekt izgradnje mrtvačnice u Ivanovu inicirali smo prošle godine. Aplicirali smo ga za sufinanciranje iz fondova EU-a, točnije na natječaj LAG-a Karašica za tip operacije 7.4. "Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu" iz Programa ruralnog razvoja. Odobreno je sufinanciranje u iznosu od 247.000 kuna – pojasnio je načelnik Viljeva Dominik Knežević.

Općina Viljevo izgradnjom mrtvačnice želi stanovnicima Ivanova pružiti javni prostor za dostojan oproštaj od najbližih, a što će značiti mještanima ne treba posebno isticati ako se uzme u obzir da su pokojnici prije pokopa ležali u kućama, što je za većinu naselja stvar daleke prošlosti. Načelnik Knežević najavio je i daljnje ulaganje u naselju Ivanovo.

- U selu je društveni dom koji je u dosta lošem stanju, pa smo projektirali energetsku obnovu tog objekta. Čim se otvori natječaj preko Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, prijavit ćemo projekt energetske obnove društvenog doma - rekao je Knežević.
S.F.
Možda ste propustili...

VUKOVARSKO-SRIJEMSKA RIZNICA: ŽUPANIJA OBNAVLJA ŠKOLE I PRATI TRENDOVE

Područne škole važne za život sela, VSŽ ih podupire

ŽELE SUVREMENIJU TEHNIČKU OPREMU I SOLARNE PANELE

Zbog specifičnog vlasništva SIC se ne može javljati na natječaje

Najčitanije iz rubrike