Regija
BELOMANASTIRSKA OSNOVNA ŠKOLA “DR. FRANJO TUĐMAN”

Od ponedjeljka produženi boravak: trajat će od 11 do 16 sati, samo za prvašiće
Objavljeno 15. listopada, 2020.
BELI MANASTIR - U ponedjeljak počinje raditi produženi boravak učenika u OŠ "Dr. Franjo Tuđman".Kako ističe školska ravnateljica, Lidija Šumiga, zbog epidemioloških mjera prouzročenih koronavirusom u produženi boravak ove školske godine uključeni su samo učenici prvih razreda, koji će nakon redovite nastave s učiteljicama i učiteljima produženog boravka vježbati, ponavljati gradivo i igrati se. U produženi boravak uključen je i topli obrok.

- Produženi boravak traje od 11 sati, kada završava četvrti sat, pa sve do 16 sati - kaže Šumiga.

Naglašava kako su, za sada, za produženi boravak zainteresirana 24 roditelja učenika prvih razreda belomanastirske osnovne škole. Ove godine, dodaje, zbog epidemioloških mjera produženi boravak planiran je samo za prvašiće, ali se nada da će vrlo brzo korisnici moći biti i stariji učenici, zaključno s četvrtim razredom.

- Produženi boravak prvašićima i njihovim roditeljima puno znači. Bit će im to velika pomoć, jer će s učenicima raditi učitelji koji će im pomagati u zadaćama, ponavljanju gradiva i sličnom - ističe Šumiga.

Dodaje kako je njezina škola među rijetkima u Osječko-baranjskoj županiji koja će svojim učenicima pružiti mogućnost provođenja programa produženog boravka, uz stručni nadzor, zbog čega su otvorena i nova radna mjesta, dva na puno a tri na pola radnog vremena. Cijela je priča rezultat projekta "Izgradnja prostora za produženi boravak učenika", ukupne vrijednosti 3.335.000 kuna, sufinanciranog iz EU Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, provedba Intervencijskog plana Grada Belog Manastira i Općine Darda. Na već postojeću školsku zgradu dograđen je novi prostor, u kojemu su dvije moderno opremljene učionice veličine 60-ak četvornih metara, prostor za školsku knjižnicu, novi knjižni naslovi, didaktička oprema i školska pomagala, informatička oprema… Intervencijskim planom osiguran je novac i za provedbu drugog, povezanog projekta, vrijednog dva milijuna kuna, koji se odnosi na osiguravanje troškova pokretanja i funkcioniranja produženog boravka sljedeće tri godine za prosječno 60 učenika godišnje.

- Produženi boravak učenika nižih razreda osnovne škole jedan je od modela kojim se kvalitetno i sustavno djeci osigurava program u školi nakon redovite nastave, kako ne bi odlazila kući i bila tamo bez nadzora do dolaska roditelja s posla - kaže Ivana Bandov Paulić, dogradonačelnica Belog Manastira.
Ivica Getto
Za produženi boravak zainteresirani roditelji 24 učenika prvih razreda belomanastirske OŠ “Dr. Franjo Tuđman”
Možda ste propustili...

ULAGANJE OD 570.000 EURA

Nove prostorije za NK Šipovac

U UTORAK OD 16 DO 18 SATI

Darivanje krvi u OŠ Petrijevci

Najčitanije iz rubrike