Dome slatki dome
SVESTRANI ZAČIN

Cimet osvježava prostor, protiv bakterija i kukaca
Objavljeno 15. listopada, 2020.
Po količini antioksidansa cimet je ispred češnjaka, origana i đumbira. Osim u ljekovite svrhe, cimet se rado koristi i u kućanstvu. S obzirom na njegova antibakterijska svojstva, esencijalno ulje cimeta s vodom može se koristiti kao prirodni dezinficijens za površine koje su u svakodnevnoj uporabi. Samo 10 kapi esencijalnog cimeta pomiješanih u 2 dl vode pomoći će da se kućanstvo oslobodi od široko rasprostranjenih bakterija kao što su salmonela i e.coli.

Kombinirajte tri do četiri prelomljena štapića cimeta, pola šalice karanfilića i pola šalice crnog papra u zrnu te dobivenu smjesu ubacite u poroznu vrećicu koju ćete staviti u ormar. Odlično je protiv moljaca. Mijenjajte je svaka tri mjeseca. Cimet je, zapravo, začin protiv nadimanja, jer njegova kemijska svojstva ublažavaju pojavu nadimanja i plinova. Poroznu vrećicu u koju ste ubacili dva do tri prelomljena štapića cimeta ubacite u viseće elemente kako biste se riješili najezde mrava. Cimet u prahu možete posuti po problematičnim područjima.

Kao zamjenu za kupovne, štetne osvježivače prostora, ubacite šaku cimeta u lonac kipuće vode te održavajte temperaturu vode pola sata. Na papir za pečenje stavite dvije žlice cimeta i ubacite u pećnicu koju ste zagrijali na 90 stupnjeva. Vrata pećnice držite odškrinutima pola sata. J.Kn.
Možda ste propustili...

DETALJI ZA VRTOVE I TERASE

Užitak i odmor u toplim danima

MOGU BITI PRIJENOSNICI BOLESTI

Sezona je krpelja, zaštitite svoje ljubimce

Najčitanije iz rubrike