Sport
BIJELO-PLAVI OPET NA OKUPU

Upitan nastup Miereza protiv Lokomotive, Žaper i Bočkaj u normalnom ritmu treninga
Objavljeno 14. listopada, 2020.

Nogometaši Osijeka pripreme za nastavak jesenskog dijela sezone počeli su bez svog trenera Nenada Bjelice koji se, kao što je poznato, još nalazi na kućnom oporavku nakon operacije kralježnice.

Naravno, to ne znači kako "proizvodnja" u Gradskom vrtu trpi. Bjelica ima maksimalno povjerenje u stručni stožer koji je cijeli doveo sa sobom u Gradski vrt, pa će Rene Poms, Nino Bule i ostali asistenti provoditi zacrtane planove oko pripreme susreta s Lokomotivom dok se Bjelica ne vrati "u sedlo", a to bi se trebalo dogoditi za dan-dva.

- Radim najbolje što znam. Uostalom, Nenad je naučio momčad kako treba funkcionirati, pa s te strane stvarno nemamo problema. Jasno, svi jedva čekamo njegov povratak - kaže Rene Poms, Bjeličin pomoćnik.

Dobra je vijest što su se dva člana udarne postave, Mihael Žaper i Petar Bočkaj, koji su zbog ozljeda preskočili susrete protiv Šibenika i Crikvenice, odmah od prvog dana, nakon što se momčad okupila nakon petodnevnog odmora, uključili u normalan trening, što bi trebalo značiti kako će biti u konkurenciji za susret protiv Lokomotive. No, postoje i manje dobre vijesti, a one su vezane uz Ramona Miereza. Prvi strijelac bijelo-plavih, koji je svojim igrama i zalaganjem brzo osvojio srca navijača Osijeka, ima određenih problema s mišićem, pa je još neizvjesno hoće li on predvoditi napad u nedjelju. Naravno, liječnička služba pokušat će ga osposobiti, ali u Gradskom vrtu nisu skloni upuštati se u rizik s Mierezom ako ne bude bio posve zdrav. Za njega prave zamjene zapravo nema, zbog čega se Nenad Bjelica i upustio u potragu za još jednom "špicom". Istina, nada da bi Argentinac mogao zaigrati još nije umrla, ali u osječkom prvoligašu skloniji su poštedjeti ga napora u susretu protiv Lokomotive negoli forsirati njegov nastup koji bi mogao prouzročiti pogoršanje ozljede te izazvati eventualnu dužu stanku. To bi već bio ozbiljan udarac ambicijama bijelo-plavih koji su uhvatili pobjednički ritam u kojem žele nastaviti i nakon prvenstvene stanke. Ako Mierez ne bude posve zdrav, za očekivati je kako će poziciju centralnog napadača privremeno zaposjesti Ante Erceg.

Inače, pripreme za utakmicu s Lokomotivom neće proteći u idealnim okolnostima, jer nekolicina igrača ima reprezentativnih obveza, pa će se momčad skupljati sve do kraja tjedna, a posljednji će se pojaviti slovenski reprezentativci Damjan Bohar i Mario Jurčević, koji će se priključiti tek sutra. Inače, čeka se i povratak Todora Todorskog s okupljanja mlade reprezentacije Sjeverne Makedonije kako bi se riješilo pitanje njegove posudbe. Zasad je za njega najzagrijaniji Šibenik, a kada se i taj posao zgotovi situacija s igračkim kadrom bit će gotovo posve jasna, jer je Luka Marin nedavno otišao na jednogodišnju posudbu s pravom otkupa u redove ljubljanske Olimpije. Do kraja prijelaznog roka ostala su još tri dana, a u njima će Bjelici ostati još jedino riješiti dovođenje još jednog napadača koji bi trebao biti alternacija, ali i konkurencija Ramonu Mierezu. D.Keler
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike