Sport
FRANCUSKI IZBORNIK DIDIER DESCHAMPS

Hrvatska je s Modrićem daleko jača i opasnija
Objavljeno 14. listopada, 2020.
Pred hrvatskim nogometašima je najteža utakmica u ovom ciklusu. Na zagrebačkom Maksimiru večeras gostuje aktualni svjetski prvak Francuska, momčad koju naši Vatreni jednostavno ne znaju i ne mogu dobiti. Francuzi su godinama u nogometu i rukometu "crna mačka" za Hrvatsku, ali valjda će i toj njihovoj dominaciji doći kraj...

Francuzi su u Zagreb došli s nizom od 11 susreta bez poraza, a izbornik "tricolora" Didier Deschamps vjeruje u nastavak uspješnog niza.

- Naš cilj je jasan - došli smo pobijediti, uzeti tri boda koja nam trebaju za prvo mjesto na tablici naše skupine - kazao je Deschamps.

Večerašnji dvoboj je i drugi hrvatsko-francuski obračun nakon finala Svjetskog prvenstva u Rusiji 2018. U prvom susretu Lige nacija Hrvatska je na Stade de Franceu izgubila 4:2. No, za razliku od tog ogleda u redove Vatrenih vraća se kapetan Luka Modrić.

- Modrić je veliki igrač, Hrvatska je s njim daleko jača i opasnija. On je lider, tehnički sjajan igrač i nije slučajno osvojio Zlatnu loptu. Cijenim ga i kao osobu. Naravno, razmišljam o njemu kada slažemo taktiku za utakmicu - Deschamps je bio pun hvale za hrvatskog veznjaka.

Na izbornikovu tragu je i vratar francuske reprezentacije Hugo Lloris, koji je također nahvalio Modrića, ali i jasno poručio kako je Francuska došla po pobjedu.

- Ispred nas je velika utakmica. Hrvatskoj je to zadnja prilika da se vrati u igru za prvo mjesto, a mi očekujemo pozitivan rezultat. Znam samo da nas očekuje jedna prava utakmica - kazao je vratar Lloris. I. Li.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike