Osijek
PRIORITET U MJESNOM ODBORU BRIJEST

Uređenje autobusnoga stajališta
Objavljeno 14. listopada, 2020.
Mjesni odbor Brijest na racionalan je način iskoristio proračunska sredstva u iznosu od 100.000 kuna iz Programa prioriteta za održavanje i poboljšanje komunalne infrastrukture. Naime, do kraja 2020. godine bit će realizirano ili je već dovršeno nekoliko projekata.

- U Usorskoj ulici nalazi se gradska površina gdje je kolektor za sabirne vode. Ondje dosta vozača parkira automobile "na divlje", zbog čega su građani negodovali. Najjeftinija varijanta bila je postavljanje žičane ograde kako bi se očuvala travnata površina - pojašnjava predsjednica MO Brijest Ana Marija Putrić, dodajući da će ta ulica uskoro biti okićena blagdanskom rasvjetom. Uz Vinkovačku ulicu, gdje je božićna rasvjeta već postavljena, i ova će ulica u Brijestu podići blagdansko raspoloženje.

Također, dječje igralište dobit će novi tobogan u iznosu od 10.000 kuna, a bit će završena i izgradnja odbojkaškog terena ŠRC-a "Stjepan Špiranec Špiro". Uz sadnju prigodnoga drveća na autobusnoj stanici u Vinkovačkoj, Putrić kaže da će također biti dovršeno stajalište, točnije bit će postavljena nadstrešnica. Podsjetimo, prije je taj prostor bio makadam, no prostor je uređen na toj autobusnoj stanici pokraj ulaza u Brijest.

- U 2021. je u planu zacjevljivanje Dobre i Usorske ulice, odnosno izrada dokumentacije za bolju prometnu realizaciju - najavljuje Putrić. Ma. M.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike