Mozaik
ARANŽMAN JE RADIO OLJA DEŠIĆ

Osječki Akvarel pjeva Dvornikov “Pelin i med”
Objavljeno 14. listopada, 2020.
“Pelin i med” autora glazbe i stihova Srđana Sekulovića, veliki hit Dina Dvornika s njegova posljednjeg studijskog albuma, novi je singl osječkog a cappella sastava Akvarel i prvi nakon albuma “Iz sveg klasa” objavljenog krajem 2018. za Croatia Records. Kako kažu članovi Akvarela, pjesma je u isto vrijeme i teška i laka, odnosno mami i osmijeh i suze.

- Konačno! Oljin aranžman čekao je pravo vrijeme i konačno da smo ju snimili i izdali - rekla je Marina Hlupić, glavni vokal singla “Pelin i med” te dodala kako ju voli prvenstveno zbog emocije koju nosi.

- Divan tekst, divna glazba, a u našem slučaju i divan aranžman Olje Dešića u kojemu je pokušao sve navedeno pretočiti u vokalnu interpretaciju i na naše veliko zadovoljstvo u tome uspio. Ova pjesma zaslužila je nova rađanja, bez obzira na to što smo svi svjesni da je interpretacija Dina Dvornika nešto neponovljivo - kažu iz Akvarela. Tako je “Pelin i med” dobio jednu netipičnu interpretaciju koja je snimana u požeškom studiju Hard Work, dok ju je aranžirao, miksao i producirao Olja Dešić u svojem Studiju Maraton u Rijeci, a za mastering je zaslužan Zoran Švigir iz studija Šišmiš u Velikoj Gorici.

Na videospotu je radio još jedan stalni suradnik Akvarela, Osječanin Josip Grizbaher iz Cinematica Osijek. Snimajući članove Akvarela, svakog u svom okruženju, zadubljenog u svoje misli, htio je naglasiti osobnu emociju, što je zapravo i najveća snaga ove pjesme. Akvarel su: Ozana Tomić (sopran i umjetnička voditeljica), Nera Mamić (sopran), Tea Žagar (sopran), Marina Soldo (alt), Marina Hlupić (alt i glavni vokal), Davor Solanović (tenor), Alan Marinić (bas), Vanja Hrvoje Dražić (beatbox i bariton) i Tomislav Jambrešić (tonski tehničar). T.K.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike