Regija
BILI FINALIST ZA PROIZVOĐAČA GODINE

Pekarska industrija Manna opet uz bok velikim kompanijama
Objavljeno 14. listopada, 2020.
DONJI MIHOLJAC

U završnicu izbora proizvođača godine u okviru dodjele Zlatne košarice, godišnje nagrade za najbolja ostvarenja u maloprodaji i industriji robe široke potrošnje, ušla je i Pekarska industrija Manna iz Donjeg Miholjca. Uz Mannu, u finalu izbora za proizvođača godine natjecali su se još vinkovački Pekar te Mesna industrija Vajda iz Čakovca, koja je osvojila Zlatnu košaricu. Iako nisu dobili nagradu, u Manni su ponosni.

– Stojeći uz velike tvrtke finaliste za proizvođača godine, Pekar i Vajdu, Manna je pokazala svoju veličinu i dosadašnje postignuće. Ponosni na svoj rad i postignute rezultate hrabro i ustrajno idemo dalje u svom radu koji je već odavno zlatan – rekao je vlasnik i direktor Manne Josip Knežević. Istaknuo je da su drugu godinu zaredom bili u finalu za proizvođača godine. Prošle godine natjecali su se s Podravkom, prehrambenom kompanijom iz Koprivnice, i Zvijezdom iz Zagreba, najvećim proizvođačem jestivih ulja u Hrvatskoj i jedinim proizvođačem margarina i majoneza. "Biti finalistom drugu godinu zaredom ovako prestižne i važne nagrade te se natjecati s najvećim imenima koja imaju nekoliko tisuća zaposlenih iznimna je čast i ponos", istaknuo je Knežević, podsjetivši da je Zlatna košarica prošle godine otišla u ruke Podravke.

Manna se bavi proizvodnjom zamrznutih proizvoda i zapošljava 25 djelatnika. Proizvodi zamrznute kroasane, mini gužvarice, mini štrudlice, palačinke, pogačice s čvarcima… Godišnje proizvode 500 tona smrznutih proizvoda koje plasiraju trgovačkim lancima i maloprodajnim trgovinama. Pokrenuli su i lanac malih zamrznutih pekara, a kreću u izgradnju upravno-proizvodne zgrade.

Podsjetimo, Zlatna košarica prestižna je nagrada koju petu godinu zaredom u šest različitih kategorija dodjeljuje specijalizirani magazin za maloprodaju i FMCG industriju "Ja trgovac". Na ovogodišnjoj virtualnoj dodjeli, osim Vajde u kategoriji proizvođač godine, pobjednici u ostalim kategorijama su trgovački lanac Konzum u kategoriji najbolji trgovac, dm-drogerie markt u kategoriji društveno odgovorna kompanija godine, specijalizirana trgovina prehrambenih proizvoda Špajza iz Rijeke u kategoriji mali trgovac godine, dok je sladoled Lino Lada proglašen najboljim proizvodom.

Pobjednike je izabrao stručni žiri sastavljen od članova iz agencija za istraživanje tržišta, zatim tvrtki Deloitte i Oikon, Ekonomskog instituta Zagreb, sektorskih institucija (HGK, HUP, HOK), Hrvatske udruge za zaštitu potrošača, Sindikata trgovine Hrvatske i magazina "Ja trgovac". S. Fridl

Snježana Fridl
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike