Regija
VALPOVČANKA DARIJA PEROŠEVIĆ NA FORUMU PRAĆENOM U 22 ZEMLJE

Ženska priča: Poduzetnice iz Slavonije i Istre predstavljaju proizvode i usluge
Objavljeno 14. listopada, 2020.
VALPOVO

Valpovačka poduzetnica Darija Perošević nedavno je u Puli bila sudionica 3. Foruma Mreže poduzetnica jadransko-jonske regije BPW AdrionNet, u organizaciji 1. hrvatskog BPW kluba Pula.

S kolegicama poduzetnicama iz projekta Ženska perspektiva iz Vukovarsko-srijemske, Osječko-baranjske te Sisačko-moslavačke županije, ovdje je dobila priliku na posve nov način prezentirati svoje proizvode, ali i biti dionica nekih novih projekata hrvatskih ženskih poduzetnica.

- S obzirom na to da je ovo bio hibridni forum koji su pratile poduzetnice iz 22 zemlje, to znači da su moji proizvodi ovom prigodom obišli gotovo sve kontinente. Forum je otvorio i mogućnost prodaje naših proizvoda putem web-kataloga koji je, zahvaljujući BPW-u, dostupan na hrvatskom, engleskom i talijanskom jeziku. Bila je ovo prilika i za promociju grada Valpova i županije kroz prospekte i brošure, kao i podijeljene poklone TZ Grada Valpova - kaže Darija.

Ona otkriva i da je postignut dogovor da se između slavonskih i istarskih poduzetnica uskoro organizira Zoom konferencija na kojoj će one predstaviti svoje proizvode i usluge te tako napraviti prvi korak u realizaciji zeleno-plave transverzale poduzetnica Slavonije i Istre. Također, najavljen je na proljeće i posjet istarskih poduzetnica Slavoniji na kojemu će se upoznati s proizvodima i uslugama ovih prostora. Za to će se založiti dvije udruge - za Slavoniju Perspektiva iz Lipika, a za Istru BPW Pula.

Darija Perošević dobitnica je nagrade Osječko-baranjske županije za najbolju poduzetničku ideju 2014. godine, a prošle godine na konferenciji projekta "Nova perspektiva za žene u nerazvijenim područjima Hrvatske – Ženska perspektiva", dobila je i nagradu u kategoriji "Najbolje poduzetničke priče i poduzetnice" za ostanak i razvoj posla u Slavoniji.

Lidija Aničić
OSTALA BEZ POSLA, OBOLJELA, UŠLA U BIZNIS
Darija Perošević svojom je životnom pričom osvojila mnoge, nakon što je kao samohrana majka troje djece prvo ostala bez posla, a zatim joj je dijagnosticiran i tumor na mozgu kojeg je pobijedila nakon nekoliko teških operativnih zahvata i zahtjevnom rehabilitacijom, a uz sve to još se prije sedam godina upustila u poduzetničke vode. Bavi se izradom suvenira i poslovnih poklona koji su s vremenom postali njezini mali ambasadori diljem svijeta, a sada u svom asortimanu ima 20-ak proizvoda čiji se broj neprestano povećava, ovisno o potrebama tržišta.
Možda ste propustili...

UČENICI INDUSTRIJSKO-OBRTNIČKE ŠKOLE VIROVITICA

Dravskoj priči donirali presadnice cvijeća

AKCIJOM “DRAGOVOLJCI ZA NAJMLAĐE”

UDVDR Slatina prikupio je novac za analizator CRP-a

ŠIRI SE PONUDA

Nova trgovina

Najčitanije iz rubrike