Kultura
GLAZBENA ŠKOLA POŽEGA

Europska točka za darovite
Objavljeno 14. listopada, 2020.
POŽEGA


U organizaciji Europskog talent centra Hrvatska i Povjerenstva za procjenu kandidature za europske točke za darovite, Glazbena škola Požega primila je certifikat i postala Europska točka za darovite (ETP) i tako se uključila u Europsku mrežu za podršku za darovite (ETSN).


Europska mreža za podršku darovitima okuplja 25 centara za darovite te približno 400 točaka darovitosti iz 44 zemlje svijeta. U Hrvatskoj unutar Europskog talent centra djeluje 41 europska točka. Nakon Glazbene škole u Varaždinu, Glazbena škola Požega, kao druga glazbena škola u Hrvatskoj, zaslužila je to vrijedno priznanje te će nastaviti promicati programe za darovite i u suradnji s ostalim europskim točkama i centrima za darovite razmjenjivati informacije, istraživanja i primjere dobre prakse.
Učenici Glazbene škole Požega u školskoj godini sudjeluju na oko stotinu natjecanja i osvajaju mnogobrojne prve nagrade. Za svoje sugrađane organiziraju oko 70-ak koncerata. Sve to obogaćuje kulturni život. Za najuspješnije se učenike provodi projekt Poticanje izvrsnosti kao nagrada i poticaj za daljnji rad naših najboljih učenika. Najuspješnijem učeniku svakog razreda, kako matične škole tako i područnih odjeljenja u Pleternici i Kutjevu, osigurava se cjelogodišnji iznos participacije od 1500 kuna. B.S.T.
Možda ste propustili...